Реклама / Ads
10| 9014 |12.02.2014 НОВИНИ

Адв. Иван Петров: В телефона на Красьо Черния имаше 64 имена на магистрати

.
С Красьо Черния имам 28 разговора , които продължават от февруари до юни. Запозна ни наш общ приятел. Лъжа е, че Красимир Георгиев е кадрувал в съдебната система. Той бе признат за невинен и по трите обвинения срещу него. Имаше хора с два разговора с Красимир, които изгоряха. В телефонния му указател имаше 870 имена, от които 64 магистрати. Това каза по bTV уволненият бивш апелативен прокурор Иван Петров в своя защита.
 

По нито едно дело няма доказателства, че Красимир Георгиев е отишъл при някой от ВСС, каза още той.

Четири години минаха откакто ВСС ме освободи. Съжалявам, че не си тръгнах сам, предоверих се на грамотността и професионализма на тогавашния ВСС. Там бе важно, не какво е извършил един човек, а какво впечатление е правил. В правото не може да се работи с впечатления, върна се назад във времето бившият прокурор.

Това е разчистване на сметки някакви. Мисля си, че става дума за пари. В самата изповед на Пеевски с десет изречения има описани десет престъпления. Цацаров не взема отношение по това, което Цветанов заяви и което волю или неволю Пеевски потвърди, обясни своята гледна точка за случая Петров. Цветанов твърди, че за Сарафов има преписка в прокуратурата. Какъв беше проблемът да се каже има ли или няма такава преписка. Щом не се казва, значи има такава преписка. Ако има, какво се съдържа в нея. Предполага се, че ако е имало разработка срещу Сарафов, е нямало начин Цветанов като вътрешен министър да не е знаел.

Никой не ми е предлагал да се върна в прокуратурата. Мога да се върна след решение на съда в Страсбург. Решение може да има около 2016 г. Юли месец ще станат две години от завеждане на делото, информира той за действията си.

Във ВСС винаги се съобразяват с политическите желания на тези, които са ги изпратили. И прокурорите са сто процента зависими, посочи още Петров. Необходим е рестарт на съдебната система, категоричен бе той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 190| 8050 |11.02.2014 Росен Петров: Ще отида в прокуратурата, ще разкрия много неща за bTV . 33| 5832 |02.02.2014 Димитър Иванов: Първанов не иска да е лидер от куртоазия . 9| 6692 |30.01.2014 Осъдиха Иван Иванов на 8 г. затвор заради "военното НДК" . 1| 5368 |26.01.2014 Тон брашно отмъкнали от приюта на отец Иван

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads