Реклама / Ads
2| 10368 |28.02.2024 НОВИНИ

Адв. Кашъмов за "Червения пират": В България клошарите са виновни за всичко. Говорим за нещо средно между театър и безсилие

.
Адвокат Александър Кашъмов Източник: Стопкадър: NOVA NEWS
„Оказва се, че в България клошарите са виновни за всичко. Спомняме си случая с палежа на Тютюневия склад. Става въпрос за нещо средно между театър и безсилие”.
 

Това мнение изрази в ефира на NOVA NEWS адвокат Александър Кашъмов, изпълнителен директор на програма „Достъп до информация”.

 

„Тази изключителна неубедителност, до степен на театралност и панаирност на говоренето на висши фигури, които очакваме да ни бранят от престъпността, не за първи път се проявява по този начин. Може би това има за цел да обезсърчи обществото да намери истинските виновници”, смята той.





По думите му случващото се сега е и резултат от реформата, проведена в съдебната система. „Виждаме това, което се е натрупало, то излиза, защото Конституцията беше изменена”, допълни специалистът.

 

Адв. Лора Георгиева от Антикорупционния фонд от своя страна каза във връка със заплахите към съдия Цариградска, че просто един човек, който си има лични проблеми изведнъж е решил да заплашва и магистрат. Не виждам какви биха били мотивите за подобно действие, уточни тя.





Георгиева бе категорична, че не става ясно как скитникът е имал достъп до съдия Цариградска, за да й отправя заплахи. „Част от тях са дошли през познати, а друга част - през сайта на Плевенския съд. Може би този клошар има достъп и до интернет”, поясни тя.

 

Според нея катализатор за случващото се през последните месеци е „напрежение между Бойко Борисов и Иван Гешев, а впоследствие - противопоставянето между Сарафов и Гешев и говоренето в полза на единия, на другия".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2570 |28.02.2024 Преди девет години Немцов бе убит в Москва. Какво би казал той за руската инвазия в Украйна? . 13| 2454 |28.02.2024 Фон дер Лайен категорична: Не можем да оставим Русия да спечели войната! . 13| 7244 |28.02.2024 Съдия Цариградска: Стар похват в съветските държави е да се приписват престъпления от голям обществен интерес на хора с психични разстройства . 1| 2371 |28.02.2024 Френският външен министър: Дори западни военни да присъстват в Украйна, това не означава, че те ще участват в конфликта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads