Реклама / Ads
7| 4134 |18.01.2024 НОВИНИ

Акад. Денков пред CNBC: България, Румъния и Гърция планират укрепване на източния фланг на НАТО

.
Николай Денков
Украйна не се бори само за своята територия, само за страната си, а и за цяла Европа. Това каза премиерът акад. Николай Денков в интервю за CNBC, част от съдържанието на което бе разпространено от пресслужбата на Министерския съвет.
 

Министър-председателят е оптимист, че на предстоящия Европейски съвет ще има положително решение за нов пакет помощ за Украйна. Когато сме заедно, сме силни, каза още министър-председателят.

 

Акад. Денков посочи, че се работи активно с Гърция, с която България граничи на юг и Румъния, която се намира на север от страната ни, за направата на планове за изграждане на значителна инфраструктура и развитие на региона, които да го обединят икономически.


Тези действия са част от опитите на правителството да укрепи Югоизточната част на Европа и източния фланг на НАТО, смята още премиерът.

Министър-председателят Николай Денков имаше поредица от срещи в рамките на вчерашния, втори ден от визитата му в Давос. Премиерът разговаря с изпълнителните директори на водещи световни компании.

 

Иновациите и развитието на приложните технологии бяха във фокуса на разговорите на акад. Денков с Милян Гутович, представител за Европа на швейцарския гигант „Холсим“, както и с изпълнителния директор на „Карлсберг“ Джейкъб Ааруп-Андерсен, на „Планет Лабс“ Уил Маршал и на „Вояджър Спейс“ Дилън Тейлър. Премиерът се срещна също с Джим Лу, президент на Huawei за Европейския регион. Въпроси от сферата на икономиката бяха обсъдени по време на срещата на българския министър-председател с Джаред Коен, президент „Глобални въпроси“ на Goldman Sachs.

 

В разговора с най-дългогодишния лидер на Нидерландия Марк Рюте Денков специално благодари за подкрепата за Шенген, информираха още от пресслужбата на Министерския съвет.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4241 |18.01.2024 Военен блогър: Украйна увеличи около 30 пъти производството си на боеприпаси . 0| 4566 |18.01.2024 Писта „Стената“ в Пампорово е готова за Световната купа . 9| 6177 |18.01.2024 Максим Бехар: Обстановката не е революционна, няма изявен враг като Борисов и Гешев . 1| 4601 |18.01.2024 Осъдиха условно певицата Белослава за шофиране след употреба на алкохол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads