Реклама / Ads
11| 4931 |08.02.2024 НОВИНИ

"Ако аз решавах, България щеше да е в Шенген по суша още тази година". Какво си казаха Рюте и Денков в Нидерландия

.
Източник: Министерски съвет
Премиерът Николай Денков е на визита в Нидерландия, където се срещна с Марк Рюте. Темите на разговор бяха кога България ще бъде в Шенген по земя, еврозоната и двустранните отношения между двете страни.
 

„Ако решението беше мое, България щеше да бъде член и по суша на Шенген още тази година“, каза Марк Рюте по време на пресконференцията след срещата.

 

"България е важен партньор в Европейския съюз по сериозни теми, сред които е и миграцията. Радвам се, че България беше приета в Шенген. Това значи, че имаме споделен интерес да контролираме външните граници на Шенген“, каза още Рюте.







Той се ангажира да съдейства на страната ни за приемането на България в Шенген и по суша.

 

Рюте коментира и войната в Украйна.

 

„Войната в Украйна е и наша война. България чувства войната много близка. Заплаха е дезинформацията, която Русия използва, за да влияе на обществото в България. Това показва, че ефектите на войната се простират много по-далеч отколкото това, което виждаме на географските карти“, каза той.

 

Българският премиер Николай Денков определи приятелството ни с Нидерландия като изключително важно. „За нас те са страхотен партньор, сигурен съм, че ще продължим да работим добре заедно“, каза той.







"Разчитаме и сме благодарни на Нидерландия за помощта за всички приоритети на правителството ни – членството в Шенген, приемането ни в еврозоната. Това са нашите приоритети, по които работим много близо с европейските ни партньори и използваме техния опит. Нидерландия е лидерът в подкрепата за нас“.

 

Двамата са обсъдили също как двете страни могат да си съдействат още по-добре по линия на НАТО.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 9658 |08.02.2024 С 90% точност: Ето какво ще прочетем в „американското“ интервю на Путин . 7| 2972 |08.02.2024 Георги Лозанов: Трябва да има двама вицепремиери - Денков и Тагарев . 12| 2932 |08.02.2024 Конституционният съд отхвърли референдума за запазването на българския лев . 12| 7750 |08.02.2024 Лена Бориславова: Външно не е запазена губерния и никога не е уговаряно да остане завинаги за ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads