Реклама / Ads
3| 5097 |03.06.2015 НОВИНИ

Х. Александров за убийството в Борисовата: Все повече агресия отглеждаме

.
Социалният антрополог Харалан Александров
За съжаление, случаят с убитото 16-годишно момче в Борисовата градина не е първия. Спомняме си Яна и студента загинал там. Поради това, че подобни случаи се повтарят през известен период от време, ние съвсем естествено си задаваме въпроса защо продължава да се получава така.
 
Това каза в сутрешния блок на bTV Емил Пенов, криминален психолог. Младите нямат ефективни модели за справяне със своите проблеми, и затова се обръщат към агресивния модел за разрешаването, обяви криминалният психолог. Това се корени в пропуски в семейството и във формирането на личността и на нейната социализация. На тези места трябва да се търсят причините за формирането на определени агресивни модели на поведение сред подрастващите.

По принцип при такива убийства най-вероятно е да има замесен човек от близкото обкръжение на жертвата или поне сред познатите му. Вече по-трудно би било за разследващите, ако е случайно случило се убийство, защото това би затруднило разследването, смята Пенов.

Ние в момента живеем в едно общество на все по-засилващо се неравенство от всякакъв тип, каза от своя страна социалният антрополог Харалан Александров. Ние несъзнателно създаваме условия за съществуването на все повече агресивно поведение, чувство за липса на контрол сред определени хора и единствения начин те да се почувстват, че си връщат контрола е да проявят агресия, да пребият някой друг или дори да извършат убийство.

В общество с такава степен на неравенство и несправедливост просто трябва да очакваме и да сме предпазливи, че има възможността всеки да стане жертва на неоправдана агресия, смята Харалан Александров. Абсолютно ясно е, че се създава обществено поведение, което фаворизира в някаква степен проявата на агресия.

Да намерим веднага причина за убийството. Това е защитна реакция. Любовна драма или футболен конфликт, са сред разпространените версии в медиите. Но причината далеч може да няма толкова рационално решение, смята Александров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4377 |21.05.2015 Оставиха в ареста уличения за убийството на Никита . 0| 4419 |15.05.2015 19-годишно момиче е арестувано за убийството на бившето й гадже . 0| 4381 |08.05.2015 Прокуратурата повдигна обвинение на Костин за убийството на детето от куфара . 14| 7457 |27.04.2015 Лекари пред Фрог: Да се провери болничния на зам.-министър, издаден от Александровска болница

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads