Реклама / Ads
26| 6186 |09.08.2013 НОВИНИ

Алгафари: Сидеров ще натисне правилния бутон за бюджета

.
Актуализацията на бюджета беше доста криминално.Странното е, че не се разбра за кой ще отидат предвидените пари за бизнеса. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия Нидал Алгафари.
 

Той коментира актуализацията на бюджета и последните политически събития в страната. Теорията с връщането на ДДС не издържа, защото на мен ми направи впечатление, че актуализацията беше подкрепена от няколко големи бизнесмени. Хората с дребния и малък бизнес не показаха никаква радост. Това означава, че може би тези пари вече са разпределени и това навежда на мисълта, че е актуализацията е криминална, обясни Алгафари. В момента към правителството липсва всякакво доверие. Те направиха една грешка, после втора, трета и така се докараха до състоянието никой да не им вярва.

На всеки е ясно, че това правителство се крепи на онази гнусна ръчичка, която натисна едно бутонче. Ръчичката беше на Волен Сидеров, обясни Алгафари. Сега при прегласуването на бюджета, тази ръчичка пак ще натисне правилния бутон, защото му се плаща, защото получава власт и всякакви такива неща. Работата на президента е да налага вето. Това е едно от малките му правомощия, категоричен беше той.

В разговора участваха още Цветозар Томов, социолог и Харалан Александров, социален антрополог. Нещата в момента са толкова на предела, че всяко едно действие на правителството тласка страната към ръба, каза Томов. Държавната машина се е криминализирала тежко. Цинично е Пламен Орешарски да обяснява, че е сложил Делян Пеевски начело на ДАНС, за да се повиши събираемостта на приходите, категоричен беше социологът. Единственият начин да се вдигне стандарта на хората е чрез работеща икономика. Залагането на толкова ниски приходи в бюджета официализира контрабандата, разкри Томов.

Според Харалан Александров положението в страната е тежко. Управляващите правят нещо, а хората реагират остро без да се интересуват от действията на правителството, обясни антропологът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 5330 |25.07.2013 Станишев кипи от енергия, на Плевнелиев и Сидеров им шава окото . 56| 5573 |23.07.2013 Атака: Застрашиха живота на Волен Сидеров . 49| 5770 |18.07.2013 Сидеров се заема със сигнал за корупция срещу Плевнелиев . 76| 6823 |18.07.2013 Сидеров бесен на НТВ; била платена и поръчкова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads