Реклама / Ads
58| 8822 |24.04.2010 НОВИНИ

Антибългарското във Facebook се засилва, нови групи псуват страната ни

.
Гаврата със страната ни в нета продължава
След като преди време се появи група “Fuck Bulgaria” във Facebook, а обществото ни се развълнува и поиска премахването й, днес положението е още по тежко.
 
Проверка на Frognews.bg показа, че са се навъдили още 5-6 такива групи, като снимките на тях са повече от брутални. Организаторите на една от групата са сложили турски флаг, като по този начин засилва напрежението между двете страни, а в друга група гаврата е още по-голяма, защото на снимката се гори родният ни трибагреник.

Съвсем лесно е да се разбере кой и къде е направил тези форуми или най-малкото, страната ни да поиска тази гавра да бъде премахната. До този момент това не се случва. Напротив, антибългарското противопоставяне в нета расте.

Припомняме, че съвсем наскоро мрежата за социални контакти Facebook заяви, че е премахнала няколко уебстраници от своя сайт, използвани от италиански неонацисти, за да насаждат насилие. Това стана, след като европейски политици обвиниха сайта, че позволява съществуването на платформа за расизъм, предаде Ройтерс. Седем различни групи и техните уебстраници бяха създадени на сайта със заглавия, отстояващи насилието над роми. "Съществуването на тези групи е отвратително. Призовавам Facebook да ги премахне незабавно," каза лидерът на ПЕС Мартин Шулц.

Facebook обяви, че е премахнал страниците, защото са нарушавали условията за използване на сайта.

"Facebook подкрепя свободния поток от информация, а групите осигуряват форум за дискутиране на важни проблеми. Въпреки това, Facebook ще премахне всички групи, които са насилнически или заплашителни," обяви мрежата за социални контакти в позиция по въпроса.

Европейски парламентаристи и някои католически групи критикуваха демонизирането на дадена етническа група, която, също както и евреите, е била обект на масови убийства по време на нацистка Германия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5936 |10.04.2010 240 000 подкрепиха кучето Мима във Facebook . 11| 13104 |07.01.2010 Митьо Очите и БГ-евродепутати приятели на Боби Цанков във Facebook . 1| 9636 |06.01.2010 Facebook оплака Боби Цанков . 2| 4881 |29.09.2009 Да убият ли Обама? - дебатират във Facebook

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads