Реклама / Ads
14| 7649 |28.09.2023 НОВИНИ

Антон Хекимян твърди, че кандидатурата му за кмет не е сценарий за филм

.
Антон Хекимян
Антон Хекимян , кандидат за кмет на София от ГЕРБ-СДС, разказа в сутрешния блок на БНТ как и защо се е съгласил да приеме да бъде кандидат за кмет на столицата. Той поясни, че всичко не е било като сценарий за филм, както всички си мислят.
 

Хекимян съобщи, че ще работи напълно свободно и е напълно убеден в това, което прави, защото от 20 години живее с проблемите на София.


"Аз нямам от какво да се притеснявам. Целият ми път е публичен. Всякакви внушения за нещо, което се е случило зад завесите, искам да ги спра", заяви той.


Антон Хекимян сподели, че знае повечето коментари и обиди към него след като е станало ясно, че ще бъде кандидат за кмет на София. "Смущаваме, че журналисти нападат журналисти. Вбесяваме това", добави той и обясни, че нито на него някой му е говорил в слушалката, нито в Нова телевизия някой го е правил.


Хекимян разказа още, че срещите му с Бойко Борисов са професионални и толкова. По думите му, такива възнамерява да бъдат и занапред.

 

Важно е човек да вземе информираното решение и аз го взех. То не е емоционално. Но със сигурност е нещо, което съм искал, смята той.

 

Хекимян подчерта, че да бъдеш в политиката не трябва да е самоцел, но ако искаш да разполагаш с механизми, с които да променяш нещата, трябва да влезеш в политиката.

 

На въпрос дали е резерва, Антон Хекимян обясни, че не смята, че така и не смята, че е употребен по никакъв начин.


"Не мога да съм главата на Бойко Борисов", но всички знаят, че близостта ми с гражданите, свободното ми отношение, е нещо, което искат навсякъде, и в София включително", каза той.

 

Кандидатът за кмет на София Антон Хекимян обяви в първото си телевизионно интервю след издигането му, че ако не спечели изборите, ще бъде 4 години общински съветник. Пред БНТ той уточни, че "не е спуснат отгоре в последния момент" и ще работи за столицата под всякаква форма. Той разкритикува кандидата на "Продължаваме промяната - Демократична България" Васил Терзиев, че не е част от общинската листа на коалицията.

 

По думите му влизането в политиката е нещо, което е вярвал, че ще се случи все някога в професионалната му кариера, защото от работата си разбрал, че институциите могат да променят живота на хората към по-добро. Именно заради това призова внушенията, че е влияел по някакъв начин на журналистите в Би Ти Ви, да спрат.

 

Той коментира и репликата на лидера на БСП Корнелия Нинова, че е бил "къртицата на ГЕРБ" в телевизията: "Това е обидна дума не само за колегите от Би Ти Ви, но и за цялата журналистическа гилдия. Всеки един колега от Би Ти Ви може да потвърди, че съм работил професионално. Нямам никакво притеснение в моралния си компас", добави Хекимян и определи като неистина твърденията, че журналистите в телевизията са изпълнявали партийни поръчки.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6116 |28.09.2023 Номинираният за „Оскар“ Евгений Афинеевски: Путин загуби контрол над Украйна още през 2014 г. . 3| 4846 |27.09.2023 Чешките власти одобриха план за закупуването на 24 изтребителя F-35 . 4| 4117 |27.09.2023 Руският опозиционер Алексей Навални обяви, че ще бъде преместен в килия с още по-строги условия на задържане . 1| 4022 |27.09.2023 Американското правителство обяви, че включва Израел в програмата си за безвизови пътувания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads