Реклама / Ads
12| 7449 |16.08.2013 НОВИНИ

Арестувани са 8 бандити от "Килърите 3"

.
Осем души са задържани днес за изровените трупове край Перник. Това съобщи зам.-главният прокурор Борислав Сарафов, цитиран от bTV.Той поясни поясни, че по събраните данни става дума за нова група за мокри поръчки, която спокойно може да се определи като "Килърите 3".
 

“Категорично не става дума за жертви на така наречените "Нови килъри”, арестувани преди дни. Задържани са 8 души, от които са иззети оръжия, боеприпаси, бронежилетка и пистолет с патрон в цевта, уточни зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

Предстоят изследвания, които вероятно ще дадат отговор от колко души са останките, както и кога са убити жертвите.

По разследването се работи от около месец. Всички задържани са криминално проявени. Антимафиотите продължаваха да копаят в района на Перник до късния следобед.

Задържаните 8 души са зад решетките за 72 часа с предпазна мярка, но без повдигнато обвинение, обясни главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Главният комисар не уточни колко точно трупа са намерени и заяви, че очаква да изникнат още на територията на цялата страна, не само в Пернишки район.

"Групата е действала в периода от 2005 до 2010 година и се е занимавала с поръчкови убийства, осъществявала дейност, свързана с черно тото, наркопразпространение и лихварство", каза Лазаров.

"Извършват се действия по ексхумация на труповете, намерени в Перник", допълни той. По думите му, става въпрос за разчистване на сметки между групировката за неизяснени търговски отношения. "Задържаните членове на престъпната групировка нямат връзка с така наречената групировка „Новите килъри” или „Килърите 2”, това е друго криминално предприятие", поясни Лазаров.

"Всички задържани са от района на Перник, а един от задържаните е от Кюстендил. Следствените работи продължават в района на Перник, но очакваме престъпления да излязат и на други места в страната", каза той. По думите му, полицията знае кои са извършителите и поръчителите на убийствата, но предпочитат да изчакат да излезе експертизата и съдебните процесуални мерки.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 8836 |27.07.2013 120 арестувани мафиоти в Италия, от тях двама българи . 9| 17374 |28.06.2013 Темида срещу един от "Килърите" и адвокатите – 40:0 . 5| 6102 |06.06.2013 Арестуваните български блогъри в Турция са пуснати* . 29| 8660 |24.03.2013 Ася Петрова: За "Килърите" човешкият живот струва от 25 000 до 120 хиляди, а здравето - между 250 и 500 лева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads