Реклама / Ads
3| 6169 |25.04.2014 НОВИНИ

Архимандрит сваля жени във Фейсбук и ги обира

.
Палавият Божи служител Лонгин е осъден на 2 г. условно за това, че е измамил ухажвана от него жена, с която се е запознал в интернет.
 

 

Архимандритът със светско име Лачко Лачев е изгонен от Варненската епархия със заповед на покойния владика Кирил след серия жалби на излъгани дами, които оплитал в любовните си мрежи, въпреки че е монах и сексът не му е позволен. Предпочитал вдовици, разведени и закръглени - били по-лесна плячка.

 

Лонгин публично разказа компрометиращи факти за дядо Кирил след мистериозната му смърт, но служители от епархията са категорични, че не може да му се вярва.

 

Отецът имал регистрации в сайтове за запознанства, където омайвал зажаднели за любовни ласки жени, съобщава "24 часа". По данни от делото срещу него злоупотребявал и с пари на църквата. Монахът се срамувал от рожденото си име Лачко и се представял като Лъчезар.

 

Последната присъда на архимандрит Лонгин е заради измамена жена,
за която обещавал да се ожени, а всъщност се възползвал от парите. Пред съда признал вината си и делото минава по съкратената процедура. След това размислил и поискал ново разглеждане, защото не бил виновен. През февруари 2014 г. ВКС му отказва да възобнови делото. 

 

"Архимандрит Лонгин бил лишен от смирение и често престъпвал църковните канони. Той имал регистрации в различни интернет сайтове за запознанства под името Лъчезар Николов. В неговия фейсбук профил като приятели преобладавали жените, които публикували на стената му любовни стихове и песни. В интернет пространството намирал и внимателно проучвал своите жертви. Целенасочено търсел жени с добро финансово състояние, но предимно самотни. Системно и манипулативно, използвайки красиви фрази и романтични загадки, Лачев предизвиквал и поддържал интереса им. Веднъж изградил емоционална връзка със своите жертви, с добре обмислена стратегия и последователни действия успявал с лекота да се впише в тяхното ежедневие. Със своето лицемерно поведение и неискрено отношение, воден от користни цели, подсъдимият Лачев постигал материални облаги, като по предварително набелязани измамливи предлози, придружени от изискващото се в случая съответно артистично поведение, молел за финансова помощ под формата на заем и така получавал парични суми с обещание за краткосрочното им връщане, каквото изначално намерение не е имал. Впоследствие, осъзнали грубата действителност и опознали истинската му същност, голяма част от тези жени подали жалби във Варненска и Великопреславска митрополия затова, че били жертви на осъществена им от Лачев измама." 

Така съдиите описват архимандрита бандит, преди да изложат всички факти и обстоятелства за конкретната причина, поради която той се изправя пред Темида.


Докато сваля самотни жени в интернет, Лачко Лачев е свещенослужител във Варненската епархия. Духовният му сан и име са архимандрит Лонгин. Не е ясно как е приет да служи там. Самият той разказва, че е в църковната система от 1992 година, когато постъпил в Троянския манастир, след това станал монах в Бачковския, а 2 г. е бил в Гърция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 6224 |24.04.2014 Коалиция "България без цензура", ВМРО-БНД, Земеделски народен съюз и "Движение Гергьовден" открива предизборната си кампания в Пловдив . 8| 7704 |11.04.2014 Въоръжени до зъби полицаи претърсват хотела на Веселин Тошев . 18| 5225 |08.04.2014 US обвинение: Руски провокатори подклаждат напрежение в Украйна . 9| 5595 |07.04.2014 Пенсионират и мъжете, и жените на 65

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads