Реклама / Ads
3| 2726 |14.06.2023 НОВИНИ

Асен Генов: Повдигнатите обвинения към Тръмп показват, че никой не е над закона

.
Генов: Случаят с Тръмп показва, че там никой не е над закона
”Сегашните протести са продължение на протестите от 2020 г.” Това заяви Асен Генов, блогър, член на Партия Зелените.
 

Той коментира: "Гешев е хиперактивен сега. Въпросът е защо той не беше преди такъв. И очевидно тези негови действия показват, че той няма нищо против да действа и в политическата плоскост. Иначе темите, които той повдига за искания на сваляне на имунитети, те са актуални.

 

Независимо, че темата с къщата в Барселона със сигурност трябва да бъде тествана в съда. Повдига въпросът за адекватна парламентарна процедура".

 

Генов даде за пример Бундестага, където има постоянно действаща комисия за имунитетите. Тя може да прецени дали да вкара въпрос за имунитет в пленарна зала или да го спре. Сега, има примери и за злоупотреби.

 

Той коментира и ситуацията с Доналд Тръмп и повдигнатите му обвинения.

 

"Политическата логика може да бъде сравнена с тази у нас, но функционално не може да се прави аналогия със ситуацията у нас. Тръмп продължава да има солидна маса подкрепящи го симпатизанти на Републиканската партия, но той има и вътрешна опозиция.

 

И, струва ми се с тези съдебни проблеми ще могат да доведат до там той да загуби подкрепа в някаква степен", подчерта той.

 

"За мен знаковото всъщност е, че основните критици на сегашния свободен демократичен свят, в лицето на Тръмп и събитията, които се случват, могат да видят опровержение.

Това означава, че системата работи.

 

Полицията очакваше много повече поддръжници на Тръмп да се съберат, а те бяха около 1000 души. Това означава, че там никой не е над закона, дори бивш президент може да бъде изправен пред съда и то с доста сериозни обвинения", коментира Генов.

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2715 |09.06.2023 Асен Василев скочи на Тошко Йорданов: Не ви давам идеи как да пишете песни, вие не ми давайте как да пиша бюджет . 4| 3052 |08.06.2023 Асен Василев озапти Нинова за социалните плащания: Всичко върви по план . 0| 2785 |08.06.2023 Красен Станчев: Проблемът не е свалянето на бюджетния дефицит на 3%, а какво следва за 2024 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads