Реклама / Ads
14| 4799 |02.06.2014 НОВИНИ

Асоциацията на прокурорите защити съда

.
Асоциацията на прокурорите излезе със специална позиция в защита на българския съд. „Тревожен е фактът колко бързо и с лекота се посяга публично на независимостта на българския съд, колко бързо и диаметрално в последните дни се променят оценките за работата му“, пишат от прокурорската организация.
 

В нея не се споменава името на бившия вътрешен министър, но става ясно, че тя е провокирана от критиките на Цветан Цветанов към съдебния състав, който го осъди на 4 години затвор.

Като заявяват, че обществото ни няма нужда от нападки към съда, от асоциацията призовават към вяра в безпристрастното решаване на делата, независимо от това какви са личностните качества и общественото влияние на подсъдимите.

„Ние сме убедени в принципността, професионалните знания и опита на българските съдии, последователната им и непоколебима практика да провеждат своята независимост при решаването на възложените им дела. Подкрепяме ги и стоим зад тях в нашите усилия в тази насока“, заявяват от прокурорската асоциация и призовават към същото обществото, медиите и политиците.

Становище на Управителния съвет на Асоциация на прокурорите в България:
Тревожен е фактът колко бързо и с лекота се посяга публично на независимостта на българския съд, колко бързо и диаметрално в последните дни /по повод постановени присъди/ се променят оценките за работата му.

Ние винаги сме отстоявали, че обществото ни няма нужда от това. То трябва да осъзнае необходимостта от независима съдебна система и да поеме своята обществена и политическа отговорност да изгражда и да пази нейната независимост. Тези, чрез които то се изразява, трябва да призовават към вяра в безпристрастното решаване на делата, независимо от това какви са личностните качества и общественото влияние на подсъдимите.

Ние сме убедени в принципността, професионалните знания и опит на българските съдии, последователната им и непоколебима практика да провеждат своята независимост при решаването на възложените им дела. Подкрепяме ги и стоим до тях с нашите усилия в тази насока.

Призоваваме обществото, медиите и политиците към подкрепа на тези усилия, които ние полагаме не в интерес или ущърб на конкретни лица, а в полза за всички. Това е единствения възможен път за укрепване на държавността и правовия ред.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 106| 6663 |08.05.2014 Станишев: Всички българи сме с равни права - това се борим да защитим от БСП . 79| 5049 |26.03.2014 Президентът защити ЕРП-тата . 9| 4893 |24.03.2014 Първанов: България трябва да защити икономическите си интереси . 42| 4912 |22.03.2014 Плевнелиев защити указа си за ЦИК с математика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads