Реклама / Ads
52| 5565 |09.08.2013 НОВИНИ

"Атака" сезира СЕМ срещу БНТ

.
Източник: Булфото
От държавната телевизия умишлено скривали информация от национално значение
 

"Обръщам се към Вас, за да сигнализирам управляваната от Вас институция за политиката на цензуриране в държавната телевизия БНТ. За пореден път ръководството на националната телевизия цензурира "Атака", като не отрази позицията на партията по въпрос от национално значение", пише Волен Сидеров до председателя на СЕМ Георги Лозанов в отворено писмо. Пресцентърът на "Атака" е уведомил вчера всички медии относно позицията на партията за поведението на държавния глава Росен Плевнелиев. Според Сидеров президентът на България е провел съмнителна среща с вицепремиера на Турция Бекир Боздаг, като българските медии са били изгонени от там и по този начин българското общество е останало в неведение какви договорки прави Плевнелиев с турския вицепремиер.

"За ПП АТАКА това поведение на българския президент е абсолютно недопустимо. Позицията на партията, която разпространихме до медиите гласи следното:

„Партия АТАКА изразява възмущението си от поведението на президента Росен Плевнелиев, който отиде на съмнителна от протоколна гледна точка среща с вицепремиера на Турция Бекир Боздаг, който неясно по чия покана е в България. Изразяваме категоричното си несъгласие с антибългарското поведение на Росен Плевнелиев, който изгони българските журналисти от срещата, за да не бъде заснет как се здрависва с подсъдими лица, обвинени за тежки престъпления срещу държавата, както и с новия любимец на Ердоган, Касим Дал, учредител на Реформаторския блок, който стои зад опитите за държавен преврат в България. Партия АТАКА задава въпрос към Конституционния съд това не е ли акт на държавна измяна и какви санкции предвижда Конституцията в този случай”, се казва още в отвореното писмо, адресирано до Георги Лозанов.

В БНТ обаче не била отразена нито дума от официалната позиция на партията. "Националната телевизия, която получава 100 милиона лева годишно от българския данъкоплатец, за пореден път цензурира парламентарно представената партия АТАКА и лиши от информация не само избирателите на партията, но и всичките си зрители", пишат от "Атака".

"Господин Лозанов, Настоявам да предприемете необходимите действия и да санкционирате БНТ за този пореден случай на умишлено укриване на информация от държавната телевизия. Преднамерено цензуриране на позиция на една от четирите парламентарно представени партии в България. Скриване на информация, която е от национално значение", завършват сигнала си от "Атака".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 4934 |08.08.2013 От "Атака" чакат да му дойде времето . 30| 5330 |06.08.2013 Президентът сезира Конституционния съд за Закона за СРС . 46| 6070 |31.07.2013 "Атака" иска премахване субсидиите на партиите . 11| 4657 |25.07.2013 Омбусманът се самосезира също за насилието на протеста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads