Реклама / Ads
58| 6448 |06.07.2013 НОВИНИ

Атанас Мерджанов: България като че ли няма държавен глава

.
Според червения депутат Атанас Мерджанов с вчерашната си позиция президентът Росен Плевнелиев се е изправил едновременно срещу правителството, срещу парламента и срещу голямата част от българските граждани, които не протестират.Това каза той по TV7.
 

Социалистът декларира по TV7, че Коалиция за България не желае война между институциите, а държи между тях да има спокойствие и консолидация. „Това обаче не следва от действията на президента”, каза Мерджанов, според когото нито един друг държавен глава в най-новата ни история не си е позволявал подход за внасяне на такъв разнобой между институциите, какъвто е допуснал президентът Плевнелиев.

Атанас Мерджанов обясни обаче, че левицата няма да поиска процедура за отстраняване на президента, тъй като тя е „твърде тежка крайна мярка, до която може да се стигне, ако се изчерпят възможностите за диалог с държавния глава”. „Засега няма причина да обмисляме такава процедура и се надявам да не се стигне до нея, главната гаранция за това е в действията на самия държавен глава”, каза Мерджанов. Според него президентът трябва „сериозно да се замисли дали ще бъде пристрастен или ще съумее да постигне баланс между политическите сили в парламента и в диалога с хората извън парламента”.


Той коментира и позицията на Бойко Борисов от тази сутрин.„От днес имаме нова реалност – ако Бойко Борисов е издал заповед другата седмица в парламента да се внесе вот на недоверие на правителството, ще имаме работещ парламент, а главното е парламентът да работи.” Зам.-шефът на парламентарната група на левицата посочи, че ако ГЕРБ се върне в парламента, дори да е заради вота на недоверие, това ще е „позитивна стъпка” в „по-вярната посока” от тази, по която е поел президентът.

БСП и левицата пък ще останат в парламента, докато той е в състояние да работи, увери Мерджанов. „Ако загубим парламентарната подкрепа, отиваме на предсрочни избори”, каза още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 5072 |04.07.2013 МЗХ скочи на Борисов: Ощетил е България с милиони . 7| 5030 |04.07.2013 България призова Египет за спокойствие . 4| 5097 |03.07.2013 "Мудис": Политическият риск в България е нисък . 37| 6344 |03.07.2013 Европа отряза България с 531 млн. евро за селата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads