Реклама / Ads
24| 6128 |01.02.2011 НОВИНИ

Ат. Атанасов: Скалпът на Румен Петков е на моя пояс

.
Ат. Атанасов
Цветанов е хванат по бели гащи; има много изострени тежки отношения и конфликт между Танов и Цветанов и това е известно на премиера отдавна, отчете генералът.
 

Когато на везните са политическата целесъобразност и върховенството на закона, второто е над всичко, коментира по БТВ ген. Атанас Атанасов от ДСБ по повод скандала със СРС-тата. Не повече от две денонощия са необходими, за да приключи проверката по подслушваните телефонни разговори, смята той.

Има образувано досъдебно производство, преди това е имало разработка, прокуратурата е счела, че е извършено престъпление и е образувала досъдебно производство и след това е поискала СРС-та за определен кръг лица, в случая и за Ваньо Танов. Прокуратурата по закон иска СРС-та, каза Атанасов. Има съгласие и на съдия. Оперативната служба прилага СРС-тата записва записа, след това по закон СРС-тата се слагат на хартия. Незабавно след изготвяне на носителя, всичко се изпраща на органа, поискал използването на СРС-та. Целият обем се изпраща на прокурора. Никой извън заявителя няма право да оценява, добави той и каза, че съобщението на прокуратурата от онези дни, в което се казва, че нито един от телефонните разговори не е станал достояние на никой от прокуратурата, означавало, че Цветанов е хванат по бели гащи. На високо ниво в МВР има злоупотреба. Категорично престъпление по служба е извършил Цветанов. Политическата отговорност е на министъра на вътрешните работи, защото изпълнението на закона е възложено на министъра на вътрешните работи. Негова е отговорността за прилагането на закона, смята Атанасов.

Той не искал да слага каруцата пред коня и да изказва собствено мнение. Нека да изчакаме доклада на Парламентарната подкомисия за контрол на СРС-тата, призова той.

Росен Миленов говори политически, може би се съветва с някого, но той е бил на ниска позиция и няма как да ги знае тези неща, коментира Атанасов поведението на ексслужителя на ДАНС, който в последно време обикаля медиите.

Скалпът на Румен Петков е на моя пояс, пошегува се генералът и каза, че точно БСП няма право да води подобна кампания.

Има много изострени тежки отношения и конфликт между Танов и Цветанов и това е известно на премиера отдавна, защо го допусна, попита Атанасов. Танов е прав, че е набутан в цялата история, без да има основание за това, закачването му към разработваната престъпна група е измислено, смята Атанасов. Винаги зад една информация трябва да има известен на службите източник, добави той.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 149| 13482 |30.01.2011 Румен Гечев: 10 януари 1997 г. беше ясен държавен преврат . 4| 5175 |26.01.2011 Ат.Атанасов: Предизборната кампания започна . 22| 4671 |22.01.2011 Р. Петков: Не сме имали по-слаб шеф на митниците . 116| 5528 |17.01.2011 Румен Петков иска предсрочни избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads