Реклама / Ads
116| 5531 |17.01.2011 НОВИНИ

Румен Петков иска предсрочни избори

.
Румен Петков
Румен Петков обяви, че единственият полезен ход за България от цялата ситуация след изнесените в обществото СРС-та е провеждането на извънредни избори. Само по този начин сме можели да покажем на Европейския съюз, че сме държава, в която европейският начин на мислене, логика и политика са завоювали своето място.
 

Друго решение – освен смяна на правителството, няма, отсече депутатът от “Коалиция за България” и бивш министър на вътрешните работи. Двойните стандарти, които прилага сегашното управление, са недопустими в една уважаваща себе си демокрация. Според него затлачването на държавата със СРС-та е поставяне на чадър над организираната престъпност.

Социалистът призова премиерът Бойко Борисов като е започнал нещо, да стигне докрай. „Когато един човек казва “А”, трябва да знае азбуката поне до половина. Случаят явно не е такъв. Като е настоявал за отзоваването на посланиците, да изчисти всички”, настоя Румен Петков. Той отново повтори тезата си – че не може да бъде отстранен зам.-министър Павлин Димитров, защото е бил офицер към ДС, а да остане шефа на Агенция “Митници” Ваньо Танов, който пък е бил доносник. “Като уволнихме Павлин Димитров, какво казахме на бандитите – този, който арестува и вкара в затвора групата на Митьо Очите в Бургас, бива уволнен. Значи него ще го махнем, а тези които ни провалиха за Шенген, ще ги държим”, каза Петков.

В Бургас същата теза повториха и депутатът Пенко Атанасов и областният председател на левицата в Бургас Атанас Зафиров. „Българската социалистическа партия не се плаши и ние сме готови за предсрочни избори“, заявиха те. Според Зафиров обстановката в страната е сложна и драматична. ГЕРБ загуби моралното право да управлява страната, каза още той.

Изявленията на червените активисти идват дни, след като пленума на БСП, провел се в събота, на който левицата официално обяви, че почва консултации за вот на недоверие заради политиката на вътрешния министър Цветан Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 6115 |16.01.2011 Румен Петков: Има и други записи . 8| 5156 |15.01.2011 Р. Петков: Танов пързаля по другарски . 92| 6010 |12.01.2011 Социолози: Борисов печели от раз нови избори . 32| 6300 |12.01.2011 П. Бочаров: Пука им на ГЕРБ! Къртиците в МВР може да са хора на Р. Петков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads