Реклама / Ads
34| 6706 |20.10.2012 НОВИНИ

Бъдете здрави, да не ви урочасат жълтите медии!

.
Мартин Карбовски пое щафетата срещу жълтите издания, след като тежката тема беше подхваната от Гала в началото на седмицата й в предаването „На кафе”.
 

Водещият на „Карбовски директно” е съгласен с  жълтите вестници, че е лош човек, но не приема, че е лъжец. Възмутен е срещу неверните писания за рейтинга му, който се бил сринал. „Аз живея за този рейтинг.” 

Карбовски цитира в ефир заглавие от пресата: „Баумгартнер ограби България”, статия илюстрована как австриецът, поставил рекорд за Книгата на Гинес, скача в тоалетната и това – на първа страница.

„Подобни писания не трябва да бъдат наричани жълти, а кафяви, и в никакъв случай журналистика”, каза главният редактор на вестник „Репортер” Петьо Блъсков. Тази „журналистика” се роди заради неграмотността, пошлостта, ниската култура и е толкова успешна заради анонимността, съгласи се и Гала, която също беше гост в предаването.

Това е престъпление, а вестниците са оръжието на тази криминалност. Главният редактор на вестника е съучастник, от него трябва да се търси отговорността на анонимните драскачи, предложи Блъсков, а Гала настоява, освен за пързо производство и за високи санкции.

„Защо за футболното хулиганство има съд по бързата процедура, а за клевета да няма”, даде пример със задържаните футболни фенове за хулиганство в средата на тази седмица Петьо Блъсков.

Той отрече да воюва със Съюза на българските журналисти, където членува.  „Това е изключителна организация, с престъпно управление”. Той каза на водещия, че дори и членовете на конгрес на СБЖ преди две седмици не са получили отговор на въпроса и на Карбовски колко всъщност е заплатата на шефката на СБЖ Снежана Тодорова.

Съдя „Блиц” за клевета, че съм окрал съюза. Аз съм дарител на тази организация, освен че не съм взел и една стотинака неправомерно. Но продължават клеветите по мой адрес, негодува Петьо Блъсков.

И тримата засегнати – Мартин Карбовски, Гала и Петьо Блъсков, настояват за съд по бързо производство и големи санкции. Няма нужда от нов закон.
Бъдете здрави, да не ви урочасат жълтите медии, поздравиха се журналистите за финал.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5204 |20.10.2012 Цачева ще гласува с „да” на референдума . 22| 5620 |20.10.2012 Цветанов: Няма съмнение, че голфът е причинил катастрофата с Московски . 38| 5450 |20.10.2012 Станишев: Срамота! Няма закон срещу беззаконието . 17| 17700 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads