Реклама / Ads
4| 5129 |16.10.2008 НОВИНИ

Й. Бакалов: Драшков прикрил разработка срещу ДПС

.
"Лиани" тръгнали от делото "Сови", при което пък били установени митнически нарушения - прикриване на ДДС и занижаване на цените на вносни стоки, според източник.
 

 

Отстраненият от поста зам.-председател на Държавна агенция „Национална сигурност“ Иван Драшков най-вероятно е прикрил спецразработка срещу ДПС, оповести по БТВ председателят на ПГ на СДС Йордан Бакалов. Той заяви, че е впечатлен от активната защита на Ахмед Доган за Иван Драшков, която била свързана тъкмо с този факт. Според Бакалов тепърва предстоял пазарлъкът за определени позиции. Драшков бил очевидно удобният за всички човек.

Депутатът разказа, че преди време имало разработка срещу ДПС, която впоследствие била прикрита. Първото оперативно дело било за контрабанда и по него било образувано досъдебно производство срещу митнически шеф. Още преди време стана ясно, че разработката на ГДБОП за свързани с ДПС корупционни практики всъщност не била известното "Сови", а "Лиани". Frognews.bg напомня, че депутатът от ДСБ Атанас Атанасов преди месеци обвърза оставката на шефа на митниците Асен Асенов именно с него. Делото засягало корупционни практики в средите на ДПС. Още през юни т.г. депутатът от ДСБ Иван Иванов пък настоя и разработката "Сови", и разработката "Лиана" да бъдат докладвани в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред към Народното събрание. Ако бъдат прикрити това щяло да означава, че Михаил Миков много бързо тръгвал по стъпките на Румен Петков и още по-бързо щяла да го последва съдбата на предшественика му, коментира тогава Иванов.

Въпросната разработка "Лиани" се е водила в отдела за борба с корупцията на ГДБОП и е била свързана с черни каси на ДПС, където били събирани парите от рушвети от дървената мафия в страната. Според опозицията парите били събирани в офис на младежката организация на ДПС в центъра на София, а с прибирането на рушветите  се занимавали лица от ръководството на структурата. "Лиана" тръгнала от делото "Сови", при което пък били установени митнически нарушения - прикриване на ДДС и занижаване на цените на вносни стоки, според източник. При подслушване по тази разработка бил прихванат разговор, от който става ясно, че през границата щял да мине автобус от Турция, пренасящ пари в брой. По този начин антимафиотите засекли лица, свързани с ДПС, организиращи прибирането на парите. Така службата разбрала и къде се намира "черната каса". Данните били изпратени в прокуратурата, която образувала досъдебно производство срещу двама души, но делата били спрени поради липса на доказателства. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5401 |14.10.2008 Ив. Драшков: Нямам нищо общо с делото "Галерия" . 28| 5843 |13.10.2008 В. Сидеров: Да се установи какво свързва Драшков с Доган . 18| 5193 |11.10.2008 И Доган защитава Драшков . 24| 5106 |10.10.2008 Подписката в ДАНС била срещу Татяна Дончева, а не срещу Владимир Писанчев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads