Реклама / Ads
28| 7551 |11.09.2014 НОВИНИ

Бакалов отменя част от реформите на Цветлин Йовчев

.
Новият вътрешен министър Йордан Бакалов отменя част от структурните реформи на бившия шеф на МВР Цветлин Йовчев. С доклад до служебното правителство Бакалов е поискал да бъде незабавно закрита новосформираната дирекция „Дежурен център на МВР” и да се върне старото пложение, при което въпросното звено винаги е било сектор в рамките на дирекция „Координация и информационно-аналитична дейност”.
 

 Фрог ви информира за необоснованата реформа, при която Оперативната дежурна част /ОДЧ/ в министерството е била повишена в ранг, така, че заплатите на служителите да се увеличат значително. Това буквално скандализира служителите на ведомството, които още не могат да се отърсят от мащабните уволнения както на административен персонал, така и на редови полицаи и пожарникари. За да се оправдаят промените  били измислени 6 сектора, в които  зачислили по един началник, телефонистка и двама шофьори. Началникът на ОДЧ Венцислав Димитров  пък бил пенсиониран след реформата и  взел 30 заплати обезщетение при новото преизчисление на заплататат му, твърдят колегите му.

 

Те твърдят, че реформата била направена заради него, за да може финансово да се облагодетелства, като награда за близостта му с бившите управляващи в МВР. Освен това при новото положение дирекцията минала на подчинение на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.

 

Още щом влязъл в министерстквото Бакалов забелязал капана, чрез който се източвало министерството. За това той веднага направил предложение гафа да се поправи. В мотивите си до МС той казва: Проектът предвижда закриване на новосъздадената дирекция. Закриването се налага поради факта, че дейността на административния капацитет на посочената дирекция не отговаря на изискванията за създаване на дирекция като отделна структура.

 

Вижте Доклада до служебното правителство, който се очаква да бъде разгледан на едно от следващите редовни заседания. В него Бакалов моли и за други структурни промени в рамките на повереното му ведомство.    

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4709 |08.09.2014 Министър Бакалов отрече за политически чистки в МВР . 38| 5019 |02.09.2014 Бакалов спря обществени поръчки на Йовчев . 19| 5957 |28.08.2014 Бакалов: Модерно купуват гласове с кастинг . 17| 5891 |23.08.2014 Министър Бакалов: Има сигнал за купуване на гласове в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads