Реклама / Ads
33| 5667 |10.02.2014 НОВИНИ

"България без цензура" и ВМРО пишат национална стратегия за 20 г. напред

.
"България без цензура" и ВМРО ще пишат национална доктрина за България. В нея ще бъдат определени политиките за развитие на страната за минимум 20 години напред като ще бъдат посочени действия за борба с политическите, икономическите и всякакви други монополи и дори приемане на закон за защита на българските език и култура.
 

Това обявиха на старта на официалните преговорите за коалиция днес лидерите Николай Бареков и Красимир Каракачаново. Събраха ни родолюбието и патриотизма. Нашата цел е победа, обявиха те.

Ръководствата на двете формации си размениха идейните платформи за сключване на споразумение и общи действия. В тях са основните теми, които трябва да съчетаят и да се изгради структура за структура на взаимодействия и начин за взимане на решения.

Според Бареков и Каракачанов се очаква коалицията да бъде факт в началото на март. В края на февруари на Национален съвет ВМРО трябва да реши за коалицията и даде мандат за подписване на споразумението. Тогава ще е и Националния съвет на ЗНС.

Ще бъда там и се надявам да се вземе решение за излизане на Румен Йончев от групата на Коалиция за България и тя да остане без мнозинство в парламента, обясни Бареков. Той посочи, че е оптимист за голям съюз на центристка основа с неопетнени политици.

"Имали сме много неофициални разговори. Трябваше да изчакаме формирането на нашата политическа сила. Вече имаме ръководство, щаб, структури. Имаме програма на действие. Искаме да сме прозрачни. Съвместими сме с много от нашите приоритети - борбата с демографската криза и социалните проблеми в страната.
Въпреки че много партии сега се упражняват по тези теми, ние бяхме първите, които ги повдигнахме.

Много от тях се опитват да яхнат и февруарските протести, но се видя, че не е толкова лесно. Фактът е, че една година по-късно резултат няма", каза Бареков след началото на преговорите с воеводите. Той припомни социологията, която определя трето място на формацията.

"Това означава, че ще се борим за победа. Нашата коалиция не е само за евроизборите. Нас ни обединяват целите за преодоляване на безработицата и липсата на сигурност", категоричен е лидерът на "България без цензура".

Той определи като основни противници политическите монополисти ДПС, БСП, ГЕРБ и разбира се Касим Дал, който финансира политиката си с пари от чужда държава.

Избрахме Ангел Славчев и Ангел Джамбазки за изработването на конкретни стъпки за общо споразумение с ВМРО. Росен Петров ще бъде предложен за заместник-председател в ПП "България без цензура. Стефан Кенов ще е главен секретар. Изпълнитилното бюро на ПП "България без цензура" е почти готово", съобщи новините около партията си Бареков.

За ВМРО идеята на тази коалиция е ясна, коментира Каракачанов. "Това е първа официална среща. Реално се водят вече разговори, имахме общи мероприятия, свързани със социални теми, кръгли маси, организирани от "България без цензура". В тези разговори се опитахме да засегнем важни за нас цели. Днес слагаме началото на официалните разговори. Връчихме идейна платформа за водене на преговори и евентуално сключване на споразазумение.

Основните неща, които според нас трябва да бъдат включени за общи действия. Продължаваме. Идеята ни е да направим нещо публично, прозрачно. Разговорите да се водят пред лицето на обществото, а не както през последните години - на тъмно. Разменихме си програмните документи, за да е наясно оществото какво се създава и какви са неговите цели, обясни лидерът на ВМРО.

"Предстоят ни две главни решения - първото е политическо за нашата формация, а второто да приключим успешно разговорите с "България без цензура" по двете основни направления - патриотизма и социалните теми. Това са основните теми, по които трябва да съчетаем нашите виждания", обяви след старта на преговорите зам. председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 5918 |07.02.2014 Арестуваха привърженици на "България без цензура" в Казанлък . 15| 5106 |05.02.2014 "България без цензура" с 12 теми за референдум . 36| 7010 |04.02.2014 Проф. Стоян Денчев:ДПС не е родило "България без цензура" . 21| 6052 |01.02.2014 Депутатът Йончев сменя БСП с "България без цензура"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads