Реклама / Ads
4| 9984 |05.06.2010 НОВИНИ

„Българската следа” влезе в мюзикъл за Йоан Павел ІІ

.
Плакат на мюзикъла
Мюзикъл за живота и делото на папа Йоан Павел ІІ ще бъде представен в римския театър Teatro Italia di Roma. Сюжетът обхваща целият живот на главата на Римо-католическата църква от 1978 до 2005 г. Спектакълът е кръстен „Не се страхувайте”, а премиерата ще е на 11 юни, съобщава ANSA.
 

В подготовката на мюзикъла са участвали двама свещеници, двама танцьори, 19 съвсем млади актьори и хор. Сценарият е дело на Джузепе Спедикато, известен писател, който се заел с мисията през 2006 г. Музиката написва отец Бияджо Мандорино. В образа на Йоан Павел ІІ ще се превъплати Симоне Сибилано, който вече има опит от участиеята си в световни мюзикъли като „Исус Христос – суперзвезда”, „Фантом в операта” и „Робин Худ”.

Мюзикълът започва с представянето на Карол Войтила (светското име на папата) като дете в Полша, където е играл футбол, участвал в пиеси и упорито изучавал чужди езици. След това картината се пренася в годините на немската окупация в Полша, когато Войтила участвал активно в съпротивителното движение. След смъртта на баща му младият Войтила постъпва в семинария. Мюзикълът показва и израстването на Войтила до епископ и кардинал, а кулминацията е избирането му за папа римски. Спектакълът не пропуска и драматичният епизод с покушението срещу Йоан Павел ІІ на 13 май 1981 г в Рим, за което бяха обвинени и българи като съучастници на атентатора Агджа. На финала са показани последните дни от живота на папата. В отделните партии на изпълнителите са включени стихове и откъси от речи на Йоан Павел ІІ.

Предишни версии на мюзикъла вече са играни в някои градове на Италия. Сегашната премиера в Рим обаче ще покаже силно променен вариант, съобразен с изискванията на Ватикана.

Това е вторият мюзикъл под егидата на Римокатолическата църква в последните години. През 2002 г. бе премиерата на грандиозния спектакъл, посветен на Майка Тереза. Автор на музиката за представлението е Микеле Пауличели, а режисьор - Пиеро Кастелачи. Спектакълът събира публика под открито небе на театралната площадка Масенцио в съседство с римския Колизеум. Над 30 актьори са наети за шоуто, а в хора пеят още 70 момчета и момичета. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 8402 |11.03.2010 РЗС влезе в коалицията "Анти Първанов", ГЕРБ събра мнозинството за импийчмънт . 0| 5062 |08.03.2010 Антимафиот влезе в Комисията по хазарта . 9| 11106 |27.01.2010 Сидеров поиска от папа Бенедикт ХVІ заличаване на „българската следа” . 2| 5142 |27.01.2010 Скандалът с „Радио К2” влезе в парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads