Реклама / Ads
17| 4892 |22.03.2011 НОВИНИ

Н. Банев се видя като мишена на USA-бизнеса у нас

.
Н. Банев
Във властта останаха онези, които имаха устойчива подкрепа от бизнеса, коментира Вл. Дончев.
 

Докладът на Пардю е неаналитичен и неизчерпателен, но аз не съм от тези които пеят дитирамби на американските посланици, коментира по ТВ 7 Н. Банев по повод твърденията в доклада на посланик Джеймс Пардю. Не бягайте от българския бизнес, апелира той към българските политици.

Пардю е посочил, че има нов тип взаимоотношения, при които определени политици стават собственост на групировки и това е изключително опасно, каза по темата Владимир Дончев, бивш организационен секретар на НДСВ. Вижте кои останаха във властта през всичките години - тези, които нямаха устойчива подкрепа, излязоха от властта, а онези, които я имаха, се оказаха устойчиви, обобщи той.

Лично за мен този доклад е изключително опасен, това е намеса в работата на чужда държава; едва ли един чужд посланик може да отсее чистия бизнес от криминалния, каза Банев, според когото американците имали интереси да закрилят монополистичните си интереси тук. Той повече от 10 години бил мишена на американския бизнес, а към нито една от структурите, които ръководел, нямало никакво повдигнато обвинение, обясни Банев. Това е клевета, но силен човек като американския посланик може да си го позволи, продължи той. Официалното обяснение за отказ на виза за него било, че е потенциален емигрант.

Не съм забелязал съществен американски монопол да се е наместил на българския пазар, по-скоро той е руски. Русия успешно използва лостовете на икономиката в това отношение, коментира Дончев.

Мултигруп не е финансирала никого, каза по ТВ 7 Павел Найденов, баща на Илия Павлов. Г-н Пардю очевидно не е получил най-добрата информация, за да напише доклада си. Ние имахме представителни хотели и заведения, в които политическите сили търсеха места, на които да дават пресконференциите си. Като търговци и домакини сме направили нужното да се проведат тези мероприятия, но нищо извън закона, добави той.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5052 |09.01.2011 Т. Безлов: Цветанов е мишена заради изборите . 3| 4756 |07.12.2010 Баневи се прощават със своята марина . 6| 6044 |19.11.2010 Събарят марината на Баневи . 16| 5853 |16.10.2010 6 години аванта за Банев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads