Реклама / Ads
28| 5361 |02.01.2014 НОВИНИ

Бареков и Дончева със заявка за депутатски места в еропарламента

.
Източник: Булфото
Пет месеца преди евроизборите още десетина нови партии и формации излизат с амбиция за депутатски места в Брюксел.
 

 

Ако до преди няколко месеца прогнозите бяха за нови предсрочни парламентарни избори през май, като че ли вече единствените свободни депутатски места ще са за европарламента - на редовни избори.

 

Челните позиции държат трите партии с най-висок резултат на социологическите проучвания досега - БСП, ГЕРБ и ДПС. В битката влизат още поне десет нови формации от различни цветове, с различни идеи. Едни - със стара политическа история, други - за първи път в политиката.

 

Така редом с трите парламентарно представени партии, на евровота ще се борят „Синьо единство” - бивши седесари, начело на които са евродепутатът Надежда Нейнски и Мартин Димитров.

 

Бизнесмени с политически амбиции също ще се пробват на евроизборите - с формираната през лятото партия „Република България”, начело на която е банкерът Георги Василев.

 

Отцениците от ГЕРБ ще се борят с доскорошните си съпартийци - БАСТА на Мирослав Найденов и Емил Димитров, съобщава Нова телевизия. Още едно обединение на бивши седесари - сдружението Д2, водач - Стефан Иванов.

 

Евродепутати ще се опитат да вкарат и от новата националистическа партия на България, която събра доста негативи още с учредяването си през ноември заради участието на крайни формации като "Кръв и чест", "Офанзива" и други.

 

Обединението "Помак", патриочтично движение "22 септември", отново с десни виждания, "България без цензура" на Николай Бареков, която предстои да се учреди в края на този месец, новата лява партия на Татяна Дончева, която още е само идея - вероятно също ще се борят за столове в европарламента.

 

През следващите пет месеца обаче, политолози очакват да се нароят още български кандидати за европарламента.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 109| 6826 |01.01.2014 Бареков:Речта на президента - безмислена и излишна . 38| 5370 |30.12.2013 Анализатори: Бареков надбяга социолозите . 84| 6404 |29.12.2013 Декемврийско проучване: Бареков влиза в парламента . 12| 5373 |28.12.2013 ГЕРБ призна конкуренцията на Бареков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads