Реклама / Ads
6| 4913 |13.10.2013 НОВИНИ

Бареков поиска оставката на Кристалина Георгиева заради драмата с бежанците

.
Кристалина Георгиева незабавно да си подаде оставка като еврокомисар, поиска Николай Бареков. Тя не помогна с нищо в драмата с бежанците от Сирия. Дойде само за да си направи пиар, а нелепото й изказване, че бежанската вълна ще ни реши демографския проблем е цинично и нагло.
 

Това е една голяма глупост, която противопостави още повече българи срещу сирийци, обяви журналистът. Той уточни, че иска оставката като европейски гражданин и като българин, който си плаща лептата за членството на България в ЕС. Искането му е от името на цялата общественост, която подкрепя вижданията му за обществения живот и политиката в България. Бареков настоя също президентът Росен Плевнелиев да спре да се страхува от Волен Сидеров и да свика Консултативния съвет по национална сигурност. Именно в Съвета трябва да се изработи стратегията за изход от кризата с бежанците, категоричен е той.

Бареков реагира след покана от жители на столичния кв. „Овча купел“ да види на място как се живее като на война по мирно време. Хората там не смеят да замръкнат навън, заради групите просещи и крадящи гладни сирийци, настанени в бежанския блок. Ходя със секира по улиците вечер, призна Златко Стоев, който на няколко пъти заварва в двора и къщата си чужденци, които го грабят. Масово се продават апартаменти в квартала, вече никой не иска да живее тук, страхуват се съседите, разказа и общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки. Само преди вечер група бежанци атакували жени на автобусната спирка, искайки им пари. Те масово не плащат в магазините и кварталните кръчми, затова собствениците им ги затварят панически.

Проблемът не е нито в жителите на „Овча купел“, нито в жителите на Харманли, нито в тези несретници бежанците. Проблемът е в абсолютно неадекватното поведение на българските политици. Още преди година те трябваше да реагират, а изказването на Плевнелиев, че страната ни не е подготвена за тази криза, както и наглите изказвания на бившия премиер Бойко Борисов са абсолютно недопустими, коментира Бареков. Изпълнява се политическа поръчка за дестабилизиране на страната и то от собствените ни политици, категоричен е той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 47| 7220 |09.10.2013 Социолози: Пат между ГЕРБ и БСП, Бареков бие Реформаторите . 76| 12882 |09.10.2013 Бареков: Следващата коалиция е Борисов - Станишев . 20| 6131 |05.10.2013 Доц. Антоанета Христова: Бареков държи силна карта - той е близо до хората . 1| 6246 |05.10.2013 Румъния пак поиска Брендо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads