Реклама / Ads
25| 7373 |28.10.2020 НОВИНИ

Белият дом в разгара на COVID-19: Тръмп сложи край на пандемията

.
Доналд Тръмп
Администрацията на държавния глава на САЩ Доналд Тръмп обяви победа над COVID-19 седмица преди президентските избори. Новината за края на пандемията идва на фона на все така големите и плашещи цифри за епидемиологичната обстановка в страната.
 

Лъжата дойде в доклад на Белия дом в обем на 62 страници. В него се изброяват научните и технологичните постижения по време на мандата на Тръмп. В списъка влиза и “Слагането на края на пандемията от COVID-19”.

 

Тя обаче никак не е приключила, пишат от “HuffingtonPost”. През изминалия ден жертвите на инфекцията в страната надхвърлиха 226 000, а на дневна база се отчитат над 70 000 новозаразени. Според скорошен доклад на Колумбийския университет "крайните провали" на правителствените агенции по време на мандата на Тръмп са причина за десетки хиляди смъртни случаи. Става дума за между 130 и 210 хиляди случая, които иначе е можело да бъдат избенати.

 

От началото на пандемията Тръмп е във война не с COVID-19, а с учените и наличната информация. Той нееднократно е омаловажавал заплахата за здравето. Обвини Китай и Световната здравна организация за пандемията, нападна най-добрия експерт по инфекциозни болести в страната и се подигра на опонента си в предизборната битка Джо Байдън заради заявката му, че ще слуша учените, ако стане държавен глава на САЩ.

В доклада присъства и цитат на Иванка Тръмп - дъщерята на действащия президент, а освен това са цитирани и думи на учен, за чиито научен опит липсват данни.

 

Тръмп се опита да прокара налудничави конспиративни теории, че медиите се опитват да сеят паника и страх преди изборите и че здравните служители преувеличават за смъртността, защото "лекарите и болниците получават повече пари".

 

“Фалшивите новини говорят за случаи случаи случаи. Медията прави всичко възможно да посее страх преди 3-ти ноември”, написа в Twitter Тръмп.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4090 |20.10.2020 Заради COVID-19: УНСС затваря врати за седмица . 15| 4867 |09.10.2020 Доц. Кунчев за COVID-19: Бройката на заразените у нас ще расте . 4| 4479 |15.09.2020 Образование в условия на COVID-19: Противоепидемичните мерки и детската психика . 7| 4627 |15.09.2020 Образование в условия на COVID-19: Старт на учебната година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads