Реклама / Ads
1| 5297 |02.02.2024 НОВИНИ

Бербатов: Всичко започва с мандатността на президента. Не може да мислиш, че ще си до живот на тази длъжност

.
Димитър Бербатов
Подпомагане на аматьорския футбол и детско-юношеските школи са сред най-важните приоритети на Димитър Бербатов и неговия екип, залегнали в програмата им за управление на Българския футболен съюз, обяви той във Враца пред представители на клубове от региона.
 

Бербатов, който е кандидат за президент на БФС, се среща с клубовете от Врачанско за трети път през последните три години.

 

„Всичко започва с мандатността на президента. Не може да си мислиш, че ще си до живот на тази длъжност“, заяви Димитър Бербатов. По думите му три мандата по четири години е достатъчен период за управление на един президент на БФС. „Ако не можеш да се справиш може и след четири години да те сменят, може и по-рано. Но трябва да има контрол, трябва да има мандатност“, обясни Бербатов, цитиран от БТА.





Той потвърди досегашната си позиция, че президенти на футболни клубове в Изпълкома на БФС не трябва да има, както и че трябва професионалната футболна лига да се отдели от БФС, като това да стане плавно, с помощта на самия футболен съюз. „Те трябва да създадат продукт, да се администрират сами, да печелят пари“, разказа Бербатов, като тази тема не е нова и той я коментира на всяка своя пресконференция.

 

По думите му в БФС трябва да остане треньорската школа, националните отбори, аматьорският футбол и детско-юношеските школи. "Това трябва да са приоритетите, там трябва да е съсредоточен целият капацитет и ще бъде съсредоточен“, обяви още Бербатов. По думите му в програмата е заложено и въвеждането на бонусна система за тези, които използват български футболисти. Според него едно от първите неща, които трябва да се направят след смяната на ръководството, е да се събере Изпълкома и да върнат тези клубове, които са били „изхвърлени от БФС и то несправедливо“.

 

Бонусната система не е измислена от Бербатов, нещо подобно беше въведено и преди време от БФС по предложение на Емил Костадинов и на собственика на Славия Венцеслав Стефанов. Други хора обаче се обявиха против и тази практика приключи бързо. 

 

По-рано днес бившият нападател на Байер (Леверкузен), Манчестър Юнайтед и Тотнъм се срещна с клубовете и от регион Монтана, съобщиха от щаба му на страницата "Р-Еволюцията е тук".





"Благодарим за ползотворната дискусия в Монтана! Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов и екипът му проведоха среща с представители на футболните клубове от региона. Преди изборния конгрес на БФС на 15 март Димитър Бербатов и екипът му ще обиколят за трети път страната, за да покажат уважение към хората, които изграждат българския футбол, да обсъдят отново най-големите проблеми и предизвикателства за футболните клубове и да представят предложенията си за решения заедно с ключови точки от стратегията за промяна и развитие на българския футбол", се казва на страницата за срещата в Монтана.

 

ФрогНюз




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 4487 |02.02.2024 Иво Инджев: Елцин се гръмна в крака с избора си на наследник . 5| 4430 |02.02.2024 Тръгнаха или буксуват българските БТР-и за Украйна . 19| 17563 |02.02.2024 Сол в раната: В държава като България убийствата на Нотариуса и Трактора са вид правосъдие . 12| 4459 |02.02.2024 Икона на Сталин в Грузия: Провокацията на русофилите и смелата постъпка на една жена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads