Реклама / Ads
5| 5412 |05.10.2012 НОВИНИ

Бербо младши освободен преди изтичането на мярката?

.
дали баткото знае какви ги върши малкият?
Държавното обвинение не поиска удължаване на ареста, тъй като и двамата задържани нямат криминално минало.
 

Асен Бербатов, брат на футболиста на Фулъм Димитър Бербатов, който беше задържан вчера вечерта на главен път Е79, вече бил пуснат от ареста.

Припомняме, че той беше задържан, след като се оказа, че в колата, в която пътувал, бяха открити около 20 грама кокаин. Наркотикът бил скрит в дунапрена на детско столче. Около 18.30 часа, след гонка на територията на Кюстендилска област, бил спрян Сеат, в който пътували Асен Бербатов и 26-годишният Николай Борисов, шофирал автомобила. Първоначално бе съобщено, че с Асен Бербатов е била съпругата му Димитричка, но по-късно стана ясно, че тя е само собственик на колата и не е била на мястото на ареста, предаде БТВ.


"Автомобилът, доколкото знам, не е негова собственост. Той е под наем или на лиценз и оттам вече се споделя, че всъщност не знае за наличието на този вид наркотик, който е открит", каза вътрешният министър Цветан Цветанов. След претърсване в автомобила е открит плик с бяло прахообразно вещество, реагирало при първите тестове на кокаин.

Пробите на Бербатов за употреба на алкохол и наркотици са отрицателни, съобщиха още от прокуратурата. Тези на шофьора обаче са положителни, а кръвният тест ще покаже на по-късен етап количеството и вида на дрогата, взета от Борисов.
 

Двамата бяха задържани за 24 часа, но държавното обвинение не поиска удължаване на ареста, тъй като нямат криминално минало. По източници на БTВ Асен Бербатов бил освободен преди изтичането на мярката му.

Министър Цв. Цветанов гарантира, че над брата на футболната звезда няма да има политически чадър. 
 

Асен Бербатов е с висящо досъдебно производство за шофиране без свидетелство за правоуправление, което вероятно го накарало да наеме 26-годишния благоевградчанин за шофьор. Срещу двамата ще бъде повдигнато обвинение за притежание на наркотични вещества, за което законът предвижда лишаване от свобода от една до шест години. Досега те са отказали да дават показания.

 

Майката на братята Бербатови и днес пази мълчание.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5504 |05.10.2012 Братът на Бербо арестуван с кокаин . 20| 5662 |16.09.2012 Цветанов: Който от моряците е невинен, ще бъде освободен . 30| 5585 |03.09.2012 Бербо пак би дузпата на националния отбор . 5| 6276 |23.05.2012 Бербо отива в Малага или в Галатасарай?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads