Реклама / Ads
58| 11998 |22.01.2016 НОВИНИ

Безобразие! Любимецът на Борисов обижда журналисти с „мръсници“ и „долна сган“ заради ваксините

.
Петър Москов
Любимият министър на премиера Бойко Борисов-Петър Москов прескочи всички граници на морала. Докато се оправдаваше за скандала с ваксините в „Панорама“ по БНТ , той на няколко пъти нарече тези, които изнесоха на бял свят аферата „мръсници“ и „долна сган“. Не е тайна, че това сториха екипът на Фрог нюз и журналистката Валя Ахчиева от предаването „Открито“. Подобно поведение нито един европейски политик не си е позволявал.
 

По всичко личеше, че здравният министър е повече от бесен за разкритията. Той до толкова излезе от кожата си, че дори не отговаряше конкретно  на въпросите, а само повтаряше като латерна, че ваксините са безопасни. Съзря в атаката кого ли не. Заподозря политически заговор и бизнес интереси едновременно. Мръсници, най-общо.  Любопитното е, че колкото повече се изявява пред медиите, толкова повече се заплита в обясненията си. И думичка не каза например как е решил да имунизира имигрантите с педиатричните  ваксини „Еувакс “ срещу хепатит. Това твърдение предизвиква снизходителна усмивка във всеки лекар.  Москов размаха документът, от който стана ясно, че въпросните 100 000 ваксините са били предназначени за  бежанци.

 

Най-странното е, че той  създаден половин година  по-късно, след като въпросните ваксини вече са влезли у нас и то на базата на подписано Споразумение за дарение между Турция и България. В него изрично се посочва, че ще са  за имунизационния  календар, сиреч за деца. Ако все пак Москов е мислел да ги даде на децата-бежанци, то те у нас са едва 280. Колеги на Москов се шегуват, че вероятно е възнамерявал „Еуваксът “ да го препрати на Ангела Меркел . Прокуратурата би трябвало да провери, дали  във ведомството на Москов са писали на конвейер   документи постфактум, след като скандалът гръмна.

 

Другото скандално е, че водещата Поли Златарева услужливо остана глуха на недопустимите обиди, изречени от екрана на БНТ. За сметка на това подскочи като ужилена, когато един от гостите използва умалителното „хорица“. Очевидно е, че обществената телевизия е загубила сетива за недопустими нападки като тази, които избълва тази вечер здравният министър. Странно защо Златарева му го позволи?   

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5796 |22.01.2016 Съюз на съдиите: Изборът на Узунов е срам за гилдията, Борисов да каже за смс-а . 9| 4451 |22.01.2016 Захариева: И на мен Борисов ми е препращал смс-и, с които ме топят . 14| 6184 |21.01.2016 Семерджиев: Борисов застава зад Москов, превръща се в бушон . 1| 4242 |21.01.2016 БСП търси подкрепа за вота на недоверие на "Борисов 2"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads