Реклама / Ads
9| 4446 |22.01.2016 НОВИНИ

Захариева: И на мен Борисов ми е препращал смс-и, с които ме топят

.
Екатерина Захариева
Статистиката показва, че живеем в престъпна държава на средно ниво в ЕС, ако това ни успокоява, но очевидно не, заяви по НТВ правосъдният министър Екатерина Захариева.
 
Тя изрази съболезнования към близките на починалия Тодор във Враца. После призова органите да си свършат работата на спокойствие, но се съгласи, че натискът идва от недоверие в институциите.

Истината е, че когато общественият натиск влезе в съдебната зала, правосъдието излиза през прозореца, цитира тя. Ако не повишим доверието в институциите обаче, е нормално хората да излизат, призна Захариева.

Когато се разкрият извършителите на кражби, почти няма неосъден, но проблемът не е в закона, а в превенцията и в разкриваемостта.

По темата за смс-гейт тя коментира, че не знае кой го написал съобщението, нито пък го е написала тя. Нормално било тя да информира премиера какво се случва и го направила в обедната почивка. Малко се преекспонираха нещата, защото всичко се излъчва и журналистите го гледат; нека се излъчва и он-лайн, добави Захариева. Във ВСС има страхотно напрежение, което не помага, то не повишава имиджа и репутацията на институцията, смята тя. Вече 4 месеца се занимаваме със скандали в съдебната власт, вместо със същината на съдебната реформа. Имаме 3-месечен срок за изменения в Конституцията, половината време изтече. Това пречи дебатът да се пренесе върху същественото - реформите, проверките за почтеност, кариерното израстване.

Бих призовала този, който го е направил, да каже, за да тушира напрежението. Връщането на смс от страна на премиера не е заплаха, каза тя. Захариева също била получавала смс-и от него с подобно съдържание: "Виж как те топят".

Не е важна личността, важен е начинът, по който се случи рокадата на Соня Найденова с Димитър Узунов. Има напрежение и опит за тактическо преимущество, не се чуват аргументите, каза Захариева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6182 |21.01.2016 Семерджиев: Борисов застава зад Москов, превръща се в бушон . 1| 4241 |21.01.2016 БСП търси подкрепа за вота на недоверие на "Борисов 2" . 5| 4243 |20.01.2016 Захариева: Трябва да се измени Закона за съдебната власт . 32| 6100 |20.01.2016 Борисов: Последните промени във ВСС са провокация срещу държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads