Реклама / Ads
5| 4413 |12.11.2015 НОВИНИ

Бюджетната комисия премахна "полицейските" параграфи в бюджета. Засега!

.
Менда Стоянова
Най-вероятно на 20 ноември ще бъде внесена поправка за отпадане на параграфите от 9 до 16 от Закона за бюджета за 2016 г., касаещи служителите на МВР. Това обясни Менда Стоянова след съвместното заседание на Комисията по бюджет и финанси и Икономическата комисия, на което беше представен проекта за Бюджет за 2016 година. 7
 
На заседанието участие взеха още ръководството на МВР и синдикатите. “Параграфи от 9 до 16 ще бъдат оттеглени" гарантира председателят на бюджетна комисия Стоянова. Комисията прие държавния бюджет с 12 гласа „за“ 7 „против“ и 0 „въздържал се“. В законопроекта са заложени очакванията за реалния растеж на БВП като се очаква той да достигне 2,1% и запазване на относително стабилни нива на растежа през 2017 и 2018 г., съответно 2,5% и 2,7 на сто. "

Подкрепата за държавния бюджет е подкрепа за правителството и обратното - неприемането му означава на практика бламирането на всяко едно правителство. В този смисъл се очаква поне на първо четене той да има необходимата подкрепа и да мине на следващата си фаза от обсъждане“, обясни финансовият министър Владислав Горанов.

"Дали съм доволен? Да. Не само заради заявената подкрепа, а и заради гласуването и сериозното отношение на народните представители“, допълни той. Във връзка с отпадането на предложенията му за социалните придобивки на служителите на МВР той коментира, че факта, че ще има такъв дебат е добра новина. "Това, което се анонсира още в неделя е, че тези проблеми ще бъдат изтеглени от тук и темите за преструктуриране на бюджетите от сферата на отбраната и сигурността ще се проведе международното представителство, синдикатите, правителството“, каза още той.

Министърът на финансите коментира, че добрата новина е, че промяна в МВР ще има. "Независимо, че за следващата година за сектор „Отбрана“ и „Сигурност“ ще има над 300 милиона лева повече вероятността да се окажем неудовлетворени от работата им е висока“, коментира той. Във връзка с протеста на полицейските служителите Горанов уточни, че ако обществото и депутатите преценят, че има нужда от реформа в МВР тя трябва да се случи. "Това, което можем да гарантираме е, че параграфите ще бъдат оттеглени“, заяви Владислав Горанов. По думите му темите ще се дискутират в рамките на парламента и синдикати. Той припомни промените в пенсионния пакет и каза, че месеци наред е имало протести, но сега има осъзнаване, че трябва да има промяна.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4050 |12.11.2015 Комисията по отбраната съгласна небето ни да се пази от други държави . 12| 6912 |12.11.2015 И комисията по отбрана предаде българското небе . 1| 4166 |11.11.2015 Нинова: Социалната комисия в НС отхвърли социалния бюджет на управляващите . 0| 4372 |11.11.2015 Шоу във вътрешата комисия при гласуване на бюджета на МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads