Реклама / Ads
91| 5477 |23.12.2010 НОВИНИ

Бивши разузнавачи искат оставката на Н. Младенов

.
Николай Младенов
Заради скандала с осветлените посланици от Държавна сигурност, бивши разузнавачи поискаха оставката на външния министър Николай Младенов и разглеждане случай по случай на искането за отзоваване на дипломатите ни.
 

Те са категорични, че по отношение на външния министър Николай Младенов не трябва да има компромиси, а да си подаде оставка веднага, защото е уронил международния престиж на държавата и е подвел министър-председателя по този скандал.„Конкретните му грешки са в подхода „слон в стъкларски магазин”. Защото така може да действа само професионално некомпетентен човек”, аргументира позицията на Асоциацията на разузнавачите от запаса Горан Симеонов.

Той се застрахова, че организацията му не защитавала БСП, нито „червени и бенбени”. Управляващите обаче създали изкуствения скандал, за да прикрият по-важните проблеми в държавата. Действало се на стария принцип „след като няма хляб, яжте пасти”.Според Симеонов въпросните дипломати не са били агенти на Държавна сигурност по време на мандата си тогава, както и сега.

Едно време, а и сега – човек щом стане посланик, прекратява всякакви отношения със специалните служби. Това се знае и от нашите партньори зад граница. Не напразно няма отказан агреман. Вие мислите, че те не знаят какви са тези хора. Те не могат да бъдат нито кадрови разузнавачи, нито секретни сътрудници, камо ли доносници”, убеден е запасният разузнавач.Той заяви, че в света няма служба, която да не използва дипломатическо прикритие. „Това прилича много на подхода към евреите в хитлеристка Германия. Няма значение какво си правил, щом си евреин – значи си виновен”, защити колегите си и Тодор Диков от същата организация.

Той е убеден, че преобладаващата част от българските агенти не са прегрешили „нито на йота от истината”.Офицерите увериха, че не дават пресконференцията като служители на „митичната Държавна сигурност”, защото нямали картбланш за това. Позицията им била изцяло гражданска.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 5203 |19.12.2010 Б. Борисов вече подписал оставката на Б. Димитров . 5| 5247 |19.12.2010 БСП в Пловдив решава за оставката на Баташки . 21| 5078 |07.12.2010 Българите искат Кристалина Георгиева за президент . 1| 5516 |03.12.2010 Натискат Демби да свидетелства срещу Баретата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads