Реклама / Ads
7| 6329 |04.11.2015 НОВИНИ

Бивши военни министри за раздрусването в армията и МВР

.
Николай Цонев
Заплатата за пенсиониране на военните не е привилетия, а е социелен стимул, твърди Николай Цонев.Предложенията на Горанов преминават границите на коректност. Обвързването на реформите с орязване на правата е цинизъм, смята Ангел Найденов.
 
Николай Цонев, бивш министър на отбраната: От 2004 година внимателно следя и се боря за правата на служителите от структурите на МВР,МО,НСО,НРС, Министерство на правосъдието и т.н. Винаги съм твърдял,че заплатите за пенсиониране,порциона,процентите,парите за дрехи и др. НЕ са привилегии,както твърдят дебелите глави в сегашното правителство, а СОЦИАЛНИ СТИМУЛИ,които компенсират тежките условия на службата и ограничените им граждански права!!!

Ако военните не могат да протестират, то къде бяха тези от МВР,когато ГЕРБ промениха годините за пенсиониране от 20 на 25 ?!? (Държавен вестник бр.100/2010г.,стр.26)

Къде бяха,когато ГЕРБ промениха годините за пенсиониране от 25 на 27 !?! (Държавен вестник бр.111/2013г.,стр.2 )
Мълчаха ли ,когато ГЕРБ промениха Кодекса за социално осигуряване и премахнаха пенсионирането на военнослужещите по възраст? ( Комисията за дискриминация го отмени, като незаконно по мой сигнал)
Народа е казал: когато чергата на съседа ти гори, може и твоята да се запали.

Ангел Найденов, бивш министър на отбраната, народен представител от „БСП лява България, член на Комисията по отбрана във Фейсбук: „Не мога да приема и не приемам предложенията за намаляване на доходите и социалните права на служителите от МО и МВР! Тези предложения преминават границите на коректност и взаимно уважение м/у държава и служители! След месеци, а за обезщетенията и след години "обработка" на обществото се намират и министри, които да приемат и одобрят подобни "хрумвания" на чиновниците от МФ! На всичко отгоре, да обвържеш програмата за модернизация на армията /придобиване на самолети и кораби/ и съответно-реформата на МВР /каквото и да означава това/ с орязването на социалните права и средствата за това на военнослужещите, полицаите и цивилните служители е пълен и неприкрит цинизъм! Не само, че хората в двете министерства са принудени да правят своеобразен избор,но и обществото допълнително се настройва срещу служителите в тях! Отвратително е!”
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4207 |21.10.2015 Реформаторите слагат кръст на окръжните и военните съдилища . 1| 5013 |20.10.2015 Военни обекти край Щръклево стават туристически . 3| 4193 |18.10.2015 Ненчев: При необходимост ще бъдат включени още военни на границата . 3| 4153 |15.10.2015 Шефът на ВВС: Военните ни летци ще имат бъдеще

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads