Реклама / Ads
0| 5704 |15.07.2007 НОВИНИ

Бизнесменът Пламен Юруков е новият лидер на СДС

.
Пламен Юруков бе избран днес за нов председател на СДС от 17-ата Национална конференция на синята партия, проведена в НДК в София. Той се пребори за лидерския пост на балотаж срещу Стефан Иванов, шеф на общинските съветници от СДС в столицата. Юруков получи 422 гласа в своя подкрепа, а неговият конкурент - 267 гласа.
 
В първия кръг на избора Юруков бе подкрепен от 301 делегати, а Иванов от 256. Другите двама техни съперници депутатът Йордан Бакалов и Драго Михалев получиха съответно 159 и едва 8 гласа. Своя вот са дали 743 делегати. Действителните бюлетини бяха 727. Пламен Юруков е на 43 години, философ и бизнесмен, шеф на Федерацията по айкидо. Националната конференция прие и резолюция, в която се казва, че СДС ще работи за предизвикване на предсрочни парламентарни избори и за създаването на общ десен управленски модел. В документа е записано още, че СДС ще работи за радикална промяна, за превръщането на партията в обществен политически лидер, чрез утвърждаване и развитие на съюза като демократична дясноцентристка партия. Приоритетите в политиката й ще бъдат: подкрепа за предприемчивите и активни хора – като верен път към благоденствие на българските граждани; борбата с корупцията и организираната престъпност, чрез прозрачно и отговорно управление; образование и младежка политика; здравеопазване, достъпно за всички граждани на България и за силно местно и регионално самоуправление, както и целенасочена регионална политика.    

Кой е осмият по ред председател на СДС, който сяда в стола на Петър Стоянов?

Пламен Юруков е роден на 9 май 1964 г. в София. Завършва Френската гимназия и след 2 години казарма е приет в СУ „Св. Климент Охридски". През 1990 г. се дипломира със специалност философия.

 Завършването на хуманитарнато му образование съвпада с промените в държавата и той се включва към тези, които проправят първите стъпки на прохожщата частна инициатива в България. През 1994 г. създава фирма „Балкам АД" с основна дейност - международна търговия и внос на сурово кафе и ядки. През 1997 г. стартира и "Спетема кафе", специализирана в производството на висококачествени марки кафе, а през 2004 г. открива и собствена фабрика за кафе, която е сред 10-те най-модерни в Европа. Така  десет години умело менажиране и разумно управление в екип превръщат една семейна фирма в структура с корпоративно управление, с международен авторитет и доверие и със стотици работни места.

Благодарение на образованието си, Пламен Юруков има теоретичната подготовка, а правейки успешен бизнес в България - и практическата, за да знае какво наистина означава да си човек с десни убеждения. Става член на Съюза на демократичните сили през 2003 г. - казва, че няма нищо по-лесно от това да членуваш в управляваща партия, истинското предизвикателство е да се включиш и да работиш по време, когато кризата в СДС е станала очевидна и партията е започнала да губи и избори, и симпатизанти. Активно се включва в работните групи изработващи новата програма и платформа на СДС, в частта й за политическата философия на партията.

Успоредно с бизнеса и политиката Пламен не изоставя и интереса си към философията - неговата страст и образование. От 1998 г. издава сп. "Философски форум". Отново през призмата на философията разглежда и заниманията си със спорт. Той е президент на Българската федерация по айкидо и често повтаря думите на своя сенсей, че успех в живота се постига единствено с плам, искреност и благодарност. Съпругата му Соня работи в обреден дом, имат две деца. Владее свободно френски, английски и руски език. „ФН”

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5060 |23.06.2007 Лидерите на страните от ЕС се споразумяха за нов договор след тридневни преговори . 0| 5187 |09.03.2007 Бизнесменът Людмил Стойков бил подслушван от чужди служби по източването на САПАРД . 1| 6837 |10.05.2007 Бизнесменът Николай Гигов: Не предавам заплахи на приятели . 0| 5618 |11.05.2007 Валерий Тодоров е новият генерален директор на БНР,СЕМ предпочете спокойствието и гласува за фаворит

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads