Реклама / Ads
20| 5030 |14.08.2014 НОВИНИ

Близнашки назначи още осем заместник-министри

.
Източник: Булфото
Служебният премиер Георги Близнашки назначи още осем зам.-министри, съобщиха от правителствения пресцентър.
 


Владимир Дончев ще бъде заместник-министър на околната среда и водите. Той е завършил хидробиология в Софийския университет. Има редица специализации по екология и управление на крайбрежни зони и речни басейни. Дългогодишен служител е на МОСВ, преминал по цялата йерархична стълбица до директор на дирекция "Води". От 2008 г. до сега е главен експертен сътрудник в Комисията по околна среда и води в Народното събрание.


За заместник-министър на здравеопазването е назначен д-р Любомир Бакаливанов, заместник-директор по лечебно-диагностичната дейност на Националната кардиологична болница. Завършил е медицина и има придобита специалност "Анестезиология и интензивно лечение".


Георги Тодоров, който бе заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията до 6 август т. г., продължава с дейността си и в служебното правителство. Завършил е право в УНСС.


Бранимир Ботев, на когото при предишния кабинет беше поверен ресор "Туризъм", отново ще бъде заместник-министър на икономиката и енергетиката.

За зам.-министър е назначен и експертът в областта на енергетиката Антон Павлов. До момента той е главен енергетик и ръководител "Енергийно управление" на"Лукойл България" ЕООД. Дълги години е работил в "ЧЕЗ Разпределение България" и "ЧЕЗ – България", в НЕК, в Държавната агенция по енергетиката и енергийни ресурси и в Комитета по енергетика. Магистър по финанси е от УНСС и инженер със специалност "Автоматика и електроника" от Техническия университет в София.


Заместник-министри на културата стават директорът на Драматично-кукления театър "Иван Димов" в Хасково Боил Банов – режисьор, и музикантът Виктор Стоянов, който е магистър по философия от СУ „Св. Климент Охридски”.

 

Третият назначен заместник-министър на образованието и науката е проф. Валери Младенов, сега зам.-ректор на Техническия университет в София.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 4913 |13.08.2014 Близнашки моли Станишев да подкрепи Кристалина . 9| 5215 |12.08.2014 Емилия Друмева ще съветва Близнашки за изборите . 16| 5581 |11.08.2014 Близнашки: Бюджетният дефицит расте нагоре . 40| 5363 |11.08.2014 Премиерът назначи първите заместник-министри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads