Реклама / Ads
5| 5922 |12.01.2011 НОВИНИ

БНТ "спретна" правилата за "Евровизия 2011"

.
Управителният съвет на БНТ прие правилата за подбора, избора, гласуването, класирането и представянето на българската песен на конкурса „Песен на Евровизия” през 2011-та.
 

Те не са по различни от миналата година, с  изключение на това, че за първи път Националната телевизия кани за участници при провеждането на избора конкурентните си bTV и Нова, пише "Всеки ден".

Тяхната роля ще бъде да излъчат по един свой представител, който да стане член на Академията, която ще определя избора на участници в конкурса. Тя ще се състои от не по-малко от 31 членове, като председателят на Академията се определя от генералния директор на БНТ , както и секретарят, който няма право на глас.

Членовете на Академията няма да получават възнаграждение. Председателят на Академията ще има за цел да сформира самия й състав чрез покани за предложения от страна на професионалните организации на изпълнителите, композиторите, продуцентите, поетите, професионалните организации на медиите с музикална насоченост, професионалните музикални училища, както и от страна на националните медии. Тук освен към bTV и Нова ще бъдат отправени и традиционните покани към БТА, Дарик радио и БНР.

От bTV съобщават, че все още не е решено кой ще представлява частната медия. Същият отговор получихме и от Нова Тв.

Изборът на изпълнители става от членовете на Академията като попълват анкетни карти, в които посочват 3-ма изпълнители. На базата на тях се изготвя класиране.

До избор на песни се допускат изпълнители, които имат поне една песен, отговаряща на условията на конкурса, изпълнителят и носителите на авторски и сродни права са съгласни с условията на конкурса и са подписали всички необходими документи, за допускане и участие в конкурса. Един изпълнител не може да участва с повече от три песни. Председателят на Академията обявява публично списъка на изпълнителите и песните, и се публикува на официалната интернет страница на БНТ.

Условията, на които песните трябва да отговарят, са добре познати. Композициите не трябва да са били публично изпълнявани или комерсиално разпространявани преди 1 септември 2010г. Максимално допустимото времетраене на песента е 3 (три) минути. Публичното изпълнение на всяка песен може да се изпълнява от не повече от 6 лица на сцена, които да са навършили 16 години.

Оценката на песните ще става от Академията и от зрителите, а резултатите ще се документират с протокол. Песните се изпълнят с концерт, който ще се излъчва пряко по БНТ 1. Поредността на изпълненията се определя чрез жребий, изтеглен публично.

Членовете на Академията оценяват песните по време на генералната репетиция, която се провежда най-късно до 24 часа преди концерта. Всеки член на Академията оценява песните с точки (12,10,8, 7,6,5,4,3,2 и 1) за местата от 1 до 10. Зрителите избират най-добрата песен по време на прякото предаване на БНТ 1, на съобщените телефони, чрез текстово съобщение или на стационарен номер.

Изборът на финалист става като председателят на Академията в присъствието на нотариус, използвайки протоколите за гласуване на Академията и на зрителите изготвя списък, в който попълва песните, изпълнителите и точките. Песента получила най-много точки от двете гласувания се класира на първо място. За финалното оценяване на песните се съставя протокол.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 6194 |10.09.2010 Борисов и Костов се видяха на четири очи за "Бюджет 2011" . 16| 4991 |18.10.2009 Миро би с 10:2 Лили Иванова за "Евровизия" . 11| 7025 |14.10.2009 Убиецът на Кембъла наруши правилата и като пешеходец . 1| 5079 |18.06.2008 ЕС определи правилата за връщането на незаконните имигранти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads