Реклама / Ads
139| 6764 |06.09.2012 НОВИНИ

Бойко Борисов обеща: С беднотията - до тук!

.
От 2013-та година България вече няма да бъде най-бедната страна в Европа. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на днешното си посещение в Пловдив.
 
„Българите имаме основателно право да смятаме, че пътят, по който вървим, е правилният", каза Борисов.

По думите му държавата ни е минала напред с 12 пункта по отношение на конкурентноспособността и така после се постигат по-големи заплати и пенсии, защото икономиката започва да дърпа. Във финансите сме с 15 пункта напред, в инфраструктурата 11, като в тези сметки не влизат нито метрото, нито новите отсечки на АМ „Тракия", каза още премиерът, предава "Дарик".

Много държави от региона вече изостанаха от нас. Например една Румъния е с 20 места след нас по отношение на инфраструктурно развитие и е усвоила 4 пъти по-малко пари от Европа, добави още Борисов.

Всички тези изчисления за ужас на опозицията показват, че пътят е правилен и за 1-2 години никой не може да вдигне приходите и икономиката, освен в светлите комунистически лъжи, категоричен бе министър-председателят. Във втория ни мандат България ще отиде много по-напред, не скри увереността си премиерът.

За националния празник заедно с министър-председателя в Пловдив пристигнаха и министрите Симеон Дянков, Сергей Игнатов и Свилен Нейков. Програмата им в празничния ден е много натоварена.

На 24-ти май режем лентата на новия физкултурен салон на СОУ „Патриарх Евтимий” в Пловдив, заяви при посещението си там министър-председателят Борисов. Салонът на училището не е ремонтиран повече от 40 години. За реконструкцията му правителството вече гласува 1 милион лева.

Предвижда се от 21 метра, той „да порасне” до 36 метра, за да отговаря на европейските изисквания, обясни вицепремиерът Симеон Дянков.

Министър-председателят провери и хода на строителните дейности на покритата спортна зала, която се изгражда в Града под тепетата. Залата е единствената, в която ще има колоездачна писта. Кабинетът отпусна 15 млн. лева за нея. Днес започва вторият етап на строителството.

12 000 места ще има новата спортна зала и ще е втората по големина след „Армеец”.

По-рано през деня премиерът посети УМБАЛ „Свети Георги”, където разгледа четири ремонтирани отделения. Лекарите демонстрираха пред Борисов как работи новия ангеографски апарат.

По време на министерското посещение шефът на болницата проф. Карен Джамбазов помоли за ново разсрочване на задължения от 9,9 млн. лева на най-голямата болница в Южна България.

Премиерът Бойко Борисов откри и обновеното с пари от правителството училище в Ивайловград и обеща да издейства пари за още 15.

Той беше придружен от образователния министър Сергей Игнатов и  икономическия - Делян Добрев, когато пристигна в пограничната община за церемонията в СОУ „ Христо Ботев“ точно по обед.

Заедно с тях беше и шефът на НИМ Божидар Димитров. В Деня на съединението те прерязаха лентата на отреминтираното крило на единственото в общината средно общообразователно школо.

Ремонтът на част от сградата се наложи след като през 2008 година зданието се разцепи заради свлачищни процеси в района. За реновирането му Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС отпусна 1, 5 млн. лв.

Средствата са най-голямата инвестиция, правена от правителството в района на Ивайловград през последните 30  години, обяви кметът Диана Овчарова.

Премиерът Бойко Борисов  се ангажира да  издейства държавни пари за отремонтирането и на другото крило на училището. Той обеща, че сумата няма да е по-малко от 250 000 лв. На свой ред образователният министър Сергей Игнатов пък обяви, че преди ден са разписани средства за нови 15 училищни ремонти в страната. Стойността за реновирането на всяко едно е около 70 000 лв.

50 000 лв. годишно ще влизат в бюджета на общината от концесиите за добив от кариери. Постъпленията са в следствие на стопирането на незаконната дейност  в района, с която общината се опитваше да се справи 20 години, коментира министърът на икономиката Делян Добрев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 89| 6988 |05.09.2012 Бойко в Сатирата; откри реновирана зала и сезона . 29| 7029 |31.08.2012 М. Найденов обеща: Цената за кубик дърва няма да надскочи 60 лв. . 144| 18668 |29.08.2012 Слави Бинев: Бойко Борисов ще ме убива тия дни! Уау... . 59| 6169 |29.08.2012 Борисов: Правим огромна крачка за енергийната диверсификация на България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads