Реклама / Ads
13| 5658 |14.12.2018 НОВИНИ

Бойко Борисов: Президентът ни шамари ежедневно

.
Бойко Борисов
Не стига, че Радев ни шамари ежедневно, а вие ме питате дали имаме полза от водене на война с него. Едни избори струват 50 милиона лева, които е по –добре да бъдат похарчени за нещо друго, като например можем да ги дадем за Великденски бонуси.
 

Това заяви премиерът Бойко Борисов от Брюксел в интервю за предаването „Панорама“.

 

На въпрос защо България не получи пълен Шенген въпреки, че председателства Европейския съвет Борисов отговори, че  Шенген не съществува във вида, в който е бил, защото в момента има граничен контрол. През месец май следващата година отново ще се разглежда темата. „Страх ги е, че можем да не се справим с граничния контрол.“, каза той. Борисов съобщи, че е помоли Жан Клод Юнкер следващият път да предостави справка  за всяка една страна  по колко трафиканти е задържала и осъдила.

 

 „Не е вярно, че едрият бизнес ни е най-верният ни поддръжник. Във всички работодателски организации има и малък и среден бизнес.“, каза премиерът и обърна внимание конкретно на строителния бранш.  „В санирането и общинските ремонти са малки и средни компании. По никакъв начин не зависят от нас – има си обществени поръчки, които се правят от общините или от АПИ, от нас зависи да осигурим финансовия ресурс за тях“, каза той.

 

„Всички са доволни, че 500 хиляди души могат да ползват метро. Защо не е направено по-рано това метро? На всички им харесва пътя до Слънчев бряг. Магистрала „Хемус“ е жизнено важна за да изравним севера и юга.“, изтъкна Борисов

 

Борисов обясни, че те са изсветлили икономиката, осигурили са бюджетния излишък, както и са свалили външния дълг на 20 %. „При нас винаги сме на излишък, защото контрабандата на цигари падна“, заяви премиерът и отбеляза някои от акциите срещу производството на контрабандни цигари.

 

Премиерът обяви, че е започнала проверка във връзка с голямото разминаване на броя на решенията за ТЕЛК в различните области. „Защо в Силистра има 30% хора с инвалидни пенсии, а в Бургас са 6%“, даде пример Борисов и поясни, че първо ще бъде проверено  как са давани тези ТЕЛК-ове и след това ще се прецени необходимостта от промени.

 

Във връзка с темата за преструктурирането на правителствена болница „Лозенец“ Борисов заяви, че не желаят Министерски съвет да ръководи болници, има си министерство, което разбира и може да я контролира и да си изпълнява функциите.  Премиерът каза, че е говорил и  Валери Симонов в Брюксел за това, че не обсъдено с тях предложението за промяната на статута на болницата.

 

„Не стига, че Радев ни шамари ежедневно, а вие ме питате дали имаме полза от водене на война с него“, отговори Борисов на въпрос за конфликтите с президента Румен Радев.

 

Борисов коментира и газовия хъб „Балкан“ и дали Европа ще одобри този проект. Според него това са теми, които изискват политическа воля и консенсус, но по тях не се говори. Повече от две години е подготвян газовия хъб „Балкан“.  „Готови сме да чуем всяко мнение и предложение“, заяви премиерът.

 

Борисов отхвърли възможност за трети път да има предсрочни избори. Аргументира се с това, че струват 50 милиона лева, които е по –добре да бъдат  похарчени за нещо друго, като например за Великденски бонуси. Освен това премиерът не вижда в БСП алтернатива на управлението.

 

 „Истинският ми страх е от мигрантската вълна, че другите няма да се справят. Другото е конфликтът между Русия и Украйна. Дано да освободят Русия обикновените моряци, като жест към родителите им. Страх ме е от война и от тази конфронтация, да не избие в Черно море и нагоре към Украйна. Ще бъдем много засегнати. Заради това искам да минат тези стратегически проекти, защото там където има газопроводи война няма“, каза в края на разговора премиерът.

 



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5571 |14.12.2018 Президентът сезира Конституционния съд за бюджета . 31| 7154 |14.12.2018 Бойко Борисов: Не се меся на комисията, но F16 са най-добри за армията ни . 6| 4482 |14.12.2018 Борисов: Цяла година европейците работят, а накрая някой излиза да ги очисти . 2| 3665 |13.12.2018 Видеонаблюдение при броенето на бюлетините предлага президентът Радев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads