Реклама / Ads
13| 5175 |09.09.2009 НОВИНИ

Бойко в Брюксел

.
Премиерът Бойко Борисов Източник: Вяра Йовева
Първата среща на премиера е с директора на Европейската служба за борба с финансовите измами (ОЛАФ) Франц-Херман Брюнер. Акцент в посещението е усвояването на средствата по предприсъдинителните и оперативните програми на ЕС.
 

След редовното заседание на кабинета премиерът Бойко Борисов ще отпътува за първото си работно посещение в Брюксел, начело на българската правителствена делегация. В програмата му е предвидена среща и с председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу. Тя ще се състои в четвъртък следобед, в сградата на Комисията в Брюксел. По време на двудневното посещение на премиера се очаква да бъдат обсъдени важни въпроси, които засягат преди всичко усвояването на средствата по предприсъдинителните и оперативните програми на ЕС.

Министърът на външните работи Румяна Желева обяви преди отпътуването за Брюксел, че надеждите са всички да чуят от устата на Жозе Барозу, че средствата по САПАРД ще бъдат окончателно отблокирани. ГЕРБ работили дълго за това, още докато били в опозиция. Сега имало възможност да се покаже в чисто технологичен план, че са направени стъпки напред в изпълнение на тази технология.

След пристигането си в Брюксел Борисов ще се срещне първо с директора на Европейската служба за борба с финансовите измами (ОЛАФ) Франц-Херман Брюнер.
В програмата на премиера са предвидени срещи и с председателя на Европейската народна партия Вилфрид Мартенс и с председателя на групата на ЕНП в Европейския парламент Жозеф Дол.

В четвъртък премиерът ще разговаря с председателя на ЕП Йежи Бузек и с европейския комисар по околната среда Ставрос Димас. В късния следобед е най-важната среща на Бойко Борисов - с председателя на Европейската комисия Барозу. След разговора им на четири очи най-вероятно ще дойде и добрата новина за България - отблокирането на всички пари по Програма САПАРД. Само преди ден при посещението на министъра на земеделието Мирослав Найденов в Брюксел незабавно бяха размразени 19 млн. евро. Евентуалното решение за удължаване на срока по ИСПА ще бъде втората добра новина за България от визитата на премиера Борисов в Брюксел.

В състава на правителствената делегация влизат вицепремиерът Цветан Цветанов, външният министър Румяна Желева, министрите Росен Плевнелиев, Трайчо Трайков, Нона Караджова, Мирослав Найденов и Маргарита Попова, секретарят на Съвета по управление на средствата от ЕС Юлиана Николова, както и посланикът и постоянен представител на страната ни в Брюксел Бойко Коцев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 5505 |08.09.2009 Бойко Борисов: Президентът ми завижда за Путин! . 3| 5477 |31.08.2009 Бойко Борисов сдружава мобилните оператори . 7| 4913 |23.08.2009 Бойко Борисов: Пращаме помощ на Гърция срещу пожарите . 27| 5114 |19.08.2009 Бойко Борисов ще лови вещици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads