Реклама / Ads
8| 7844 |21.01.2016 НОВИНИ

Бойко Пенков с рекорд! Преметна ни два пъти за минута /документи/

.
Бойко Пенков
Заместникът на здравния министър Бойко Пенков успя да ни преметне два пъти за една минута, което може да се счита и за световен рекорд, установи Фрог нюз . Пенков съвсем отговорно съобщи, че ваксините, които френският производител е предложил да ни даде, е трябвало да дойдат у нас през декември м. г.
 
От документите, с които Фрог  нюз  разполага, става съвсем ясно, че нещата не са точно така.  В писмо до Петър Москов от март м. г., производителят заявява готовност да осигури нужните ваксини още в края на април м. г. Тоест страната ни е можела да се въоръжи с нужните ваксини за месец.  Кой казва истината и кой се опитва да шикалкави в ситуацията, прокуратурата би могла най-добре да каже.

Другото странно изказване на Бойко Пенков беше свързано с ваксината „Еувакс “, за която нито един отговорен фактор в държавата не може да каже защо сме я приели от Турция, след като тя не е разрешена за използване в страните от ЕС , включително и в България заради високото съдържание на живак. Пенков изненада експертите  с разкритието, че ваксината  е била планирана впоследствие заради нарастване на бежанския поток. Уточни, че това е станало чрез допълнителен анекс  към договора за дарение. Да, ама не, сочат документите. В Доклада на Петър Москов до правителството, с което се предлага да се подпише Споразумение между България и Турция  за ваксините се казва, че оттам ще дойдат 100 000 дози петвалентна ваксина за деца и още толкова срещу хепатит В. В документа изрично се уточнява, че тя ще е Педиатрична,  т. е. за деца. Експертите са категорични, че детските ваксини не могат да се използват за възрастни.  Става ясно още, че предложението за двете ваксини „Пентаксим “ и „Еувакс “ върви ръка за ръка, а не поотделно, както се опитва да ни внуши зам .-здравният министър. Нещо повече- те ясно се назовават  и в Споразумението  между двете държави.

Предложението на френската фирма за производство на ваксини, е да осигури нужната бройка до април, а не през декември, както твърди зам.-министърът.





В Споразумението в чл. 2 се казва, че двете ваксини от Турция  са за имунизационния календар т. е за деца. Документът е истински, защото е продоставен официално от МВнР на журналистката Валя Ахчиева. 



Доклад на Петър Москов до МС. В него се предлага да се вземат от Турция ваксини за деца. Вижте целия документ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5639 |11.01.2016 Рекорд! Меси с пета "Златна топка" . 13| 4782 |09.01.2016 Бойко Ноев: Лютви Местан е интелигентен политик, знае цената на публичната лъжа . 24| 5169 |29.12.2015 Бойко Борисов: Чукай, за да ти отворят, искай, за да ти дадат . 17| 6492 |24.12.2015 Бойко Борисов ще става дядо!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads