Реклама / Ads
4| 2626 |16.02.2024 НОВИНИ

Божидар Божанов: Режимът на Путин уби Навални. Вече няма две мнения - трябва да му се противопоставяме

.
Режимът на Путин уби Навални. Дали това е станало директно или индиректно, чрез мъчения, няма значение. Това не е първи опит за неговото убийство, за съжаление, този беше успешен. 
 

Това заяви пред bTV депутатът от ПП-ДБ и бивш министър на електронното управление Божидар Божанов. 

 

“За съжаление, в последните десетилетия западните държави бавно осъзнават какво е Путин, но след войната в Украйна няма две мнения какво е Путин и че трябва да му се противопоставяме по всички възможни начини”, заяви Божанов.

 

Депутатът коментира и споровете около ротацията на кабинета и напрежението в “сглобката” около поста на външния министър след смяната на акад. Николай Денков с Мария Габриел. 

 

“Пред хората изглежда, че едва ли не двама човека се карат за един стол. Съдбата на правителството не може да зависи от това. Външно министерство е изключително важно за България, но кой ще седне на стола във Външно е второстепенен въпрос", посочи Божанов и коментира, че има всякакви хипотези за развоя на събитията. 





Според него вътрешно ще се вземе решение как ПП-ДБ да процедират, но Божанов бе категоричен - България трябва да има правителство.

 

“Има договорка за правителство, има договорка за ротация. Всяка промяна трябва да бъде добре обоснована пред избирателите. Нашата позиция е, че трябва да говорим по политиките и приоритетите за следващите девет месеца. Никой не трябва да монополизира темата за министрите. Нека акад. Денков и Мария Габриел да изговорят тези неща и да представят решение пред нас", допълни Божанов.

 

Във връзка с проекта за промени в Закона за електронните съобщения, който предвижда мерки за ограничаване на рисковете от дезинформационни кампании, бившият министър на електронното управление поясни, че никой държавен орган няма да решава коя новина е истина и коя не. Законопроектът не предвижда блокиране на сайтове и на новини.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2759 |16.02.2024 Стефан Гамизов: България трябва да възстанови полумъртвата си държавност . 22| 3887 |16.02.2024 Николай Кръстев пред ФрогНюз: Убийството на Навални не е случайно. В Кремъл явно много се боят от опозиционен дискурс в тези избори . 6| 2518 |16.02.2024 Майката на Навални: На 12 февруари беше жив, здрав и щастлив . 14| 4983 |16.02.2024 Христо Грозев: Навални най-накрая беше убит от Путин. Той бе едиственият, който можеше да го смени /обновена/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads