Реклама / Ads
18| 9241 |08.12.2019 НОВИНИ

Борис Бонев: Имаме основателни съмнения, че парите от данъците за коли не се харчат прозрачно и ефективно

.
Борис Бонев
Принципът „замърсителят плаща” се прилага от почти всички държави в Европа. Той е логичен – ако замърсяваш повече, трябва да плащаш повече. Въпросът е как ще се харчат тези пари, след като бъдат събрани. В момента имаме основателни съмнения, че те не се харчат прозрачно и ефективно.
 

Това каза столичния общинският съветник Борис Бонев от „Спаси София”  пред бТВ за предложението да се увеличат данъците на колите, които замърсяват повече. По думите му Столичната община е длъжна ясно да каже с парите, които ще събере от данък МПС, за какви конкретни мерки срещу замърсяването на въздуха ще отидат.

 

Относно план-сметката за почистването на София догодина Бонев каза, че тя е написана по един изключително елементарен и неубедителен начин и очаква от общинската администрация много по-детайлен план на това за какво ще бъдат похарчени 217 млн. лв. Като лош пример той даде предвидените средства за ръчно метене – 13 млн. лв., които са 9 пъти повече от тези за механично почистване.

 

"Армия от хора с метли, които почистват крайно неефективно. Цялата план-сметка е написана по един изключително елементарен и неубедителен начин, повдига доста въпроси. Очаквам от адиминстрацията много по детйлен план, по който ще бъдат изхарчени тези пари", обясни Бонев.

 

„Има тайна на вота. В един предизвестен вот няма значение кой как е гласувал, защото никой от опозицията не направи дори елементарни стъпки, за да осигури алтернативен кандидат. В крайна сметка е нормално най-голямата партия да има председател на Общинския съвет, а останалите да имат зам.-председатели. Темата беше преекспонирана по един грозен начин”, обясни Бонев в отговор на въпрос подкрепил и е кандидатурата на Елен Герджиков от ГЕРБ за председател на Столичния общински съвет (СОС).

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 8538 |07.12.2019 Илиян Василев: Борисов с поредна ”пунта-мара” на препоръките на Венецианската комисия . 1| 4340 |07.12.2019 Експерти за пилешкото със салмонела: Имаме три начина да се обезопаси консуматора . 9| 4413 |07.12.2019 Борисов призна: Увеличихме партийните субсидии на 8 лв., защото нямаше да мине бюджета . 6| 4463 |07.12.2019 Борисов свиква извънредно министрите на заседание

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads