Реклама / Ads
1| 2420 |05.03.2024 НОВИНИ

Борис Писториус: Все още не е взето политическо решение за изпращане на крилати ракети "Таурус" на Киев

.
Германският военен министър Борис Писториус Източник: БГНЕС
От прeхванатия от Русия разговор между висши германски военни за Украйна става ясно, че не е взето политическо решение за изпращане на крилати ракети "Таурус" на Киев, заяви днес министърът на отбраната Борис Писториус по време на пътуване до Швеция, цитиран от Ройтерс.
 

"В този разговор споменаваха постоянно, че все още няма политическо решение нито от страна на канцлера Олаф Шолц, нито от моя, по въпроса за изпращане на "Таурус" на Украйна", отбеляза Писториус на пресконференция.

 

По думите на министъра съюзниците на Германия не са разтревожени след скандала около разговора, записан от руснаци. Той сподели, че вчера е информирал партньорите в Лондон и Вашингтон, че грешката е изолиран случай.





"Не са ядосани или разтревожени заради Германия, защото знаят, че имаме правила и че такива неща може да се случат", посочи Писториус.

 

Германският военен министър допълни, че думите на френския лидер Еманюел Макрон, който призова съюзниците на Украйна "да не бъдат страхливи", не помагат за решаването на проблемите на Украйна.





"Не се нуждаем от дискусии за това да имаме повече или по-малко смелост", категоричен бе Писториус, цитиран от Франс прес. "Това всъщност не помага за решаването на проблемите, които имаме, когато става въпрос за оказване на възможно най-голяма помощ на Украйна", уточни той.

 

Френският държавен глава "призна" днес, че е призовал за "стратегически скок", като намекна за възможността за изпращане на западни войски в Украйна. Макрон също така е на мнение, че Европа навлиза в момент, "в който не трябва да бъдем страхливи".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2497 |05.03.2024 Шефът на шпионската служба на Молдова алармира, че Русия планира нови опити за намеса във вътрешните работи на страната . 5| 2626 |05.03.2024 Любомир Аламанов: Споразумението, предложено от ГЕРБ, повтаря до 90% меморандума, който ПП-ДБ представиха . 7| 2489 |05.03.2024 Акад. Денков: Оставката ми е израз на последователност, политически феърплей и уважение към гражданите . 1| 2962 |05.03.2024 "Сега видяхте ли си живота, ако ползвате само VKontakte?". Facebook се върна, народният хумор заваля

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads