Реклама / Ads
1| 5128 |19.05.2011 НОВИНИ

Борислав Милчев оглавява столичния КАТ

.
Новият началник на КАТ е Борислав Милчев. До този момент той е бил шеф на на сектор „Охрана на масови мероприятия“ към отдел „Охранителна полиция“ в СДВР, но заместниците му все още не са ясни. Вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че вече в подписал заповедта за неговото назначение .
 

Frognews.bg припомня, че вчера шефът на КАТ-София Ваньо Стоевски, заместникът му Тенчо Tенев, началникът на сектор “Виедонаблюдение” Любка Маринова и още трима души бяха пенсионирано. Освен тях рапорти получиха и шефът на 2 РПУ Александър Василев и този на 7 РПУ - Петър Неделчев.

“Това, което се извърши в кадрови аспект в КАТ-София е на база предложение, което постъпи от директора на Столична дирекция на вътрешните работи Валентин Йорданов”, обясни Цветанов и допълни, че в работата на пътните полицаи са констатирани слабости в управлението.

“От дейността на КАТ през последната година и половина- две, откакто и Вальо Йорданов пое длъжността директор на СДВР, има много сигнали, по които са извършвани проверки, има много дисциплинарни наказания, което се запазва като една системност в поведението на служителите. Това означава, че има занижен управленски контрол” , заяви още Цветанов, но отрече категорично Стоевски и колегите му да са пенсионирани заради конкретно разследване срещу тях.

По думите на вътрешния министър новият екип ще бъде създаден така, че да изпълнява указанията на политическото и оперативното ръководство на силовото министерство. “Естествено да може да контролира този процес и да не създаваме усещането в хората, че катаджиите са корумпираните служители”, обясни още Цветанов.

МВР-шефът съобщи още, че кадровите промени извършени във Второ и Седмо РПУ също са на база предложение постъпило от директора на СДВР Валери Йорданов. “Има оплаквания, които са постъпвали, разбира се, хората не желаят да влизат в подобни проверки, защото знаете, че всяка една проверка трябва да има оповестяване и на хората, които са ги подали”, обясни Цветанов. Той допълни, че пенсионирането на тези началници ще подобри работата в полицейските участъци. По думите му новият началник на 2 РПУ щял да дойде от друг полицейски участък в столицата.

Попитан от журналистите дали са верни слуховете, че жена ще оглави 7 РПУ Цветанов заяви: ”Винаги оценяваме качествата на всеки един ръководител, който трябва да бъде, без да се ръководим от това дали е жена или мъж. Ние не трябва да правим полово разделение на ръководителите”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5569 |18.05.2011 Пенсионираха 6-ма от ръководство на столичния КАТ . 47| 5621 |17.05.2011 Цветелина Бориславова купи нова банка . 4| 5780 |22.03.2011 Решението на ВАС за столичния боклук било политическo . 4| 5389 |23.02.2011 Константин Казаков оглавява ДАНС до издаването на указ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads