Реклама / Ads
7| 2400 |07.03.2024 НОВИНИ

Борисов от Букурещ: България и Румъния трябва да бъдат приети час по-скоро в Шенген по суша

.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов Източник: БГНЕС
България и Румъния трябва да бъдат приети час по-скоро в Шенген по суша. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов във втория ден от конгреса на Европейската народна партия в Букурещ.
 

"Само на 60 км от тази зала е "Дунав мост", където с километри стои опашка от тирове. Мисля, че колегите от Австрия за 30-40 минути могат да отидат и да видят каква екологична, антизелена среда съществува там. Защото стотици хора, шофьорите на тирове, прекарват с денонощия. Това не е 21-и век. Това не е начинът, по който трябва да работи Европа. Мисля, че каквито и избори, каквито и вътрешнополитически проблеми да има една държава, тя не трябва да ги решава чрез другите. Канцлерът на Австрия го уважавам много и днес ще се видя с него. И мога да му обещая, защото, и вие сте прави, няколко години българската граница не беше надеждна граница на Европейския съюз, но преди три години имахме нулева миграция. Обещавам, че ще направим и правим в момента така, че Австрия, австрийците, европейците, да бъдат сигурни в нашата шенгенска граница", посочи партийният лидер.





Според него нито България, нито Румъния заслужават на мостовете с денонощие да стоят живи хора. "Оставете стоките, товарите, загубите, нали всички сме зелени вече. Това е екологична катастрофа - това са работещи двигатели с денонощия, и без санитарни възли, ако щете", смята Борисов.

 

Председателят на ГЕРБ отбеляза освен това, че България е дала и помогнала на Украйна много повече от големите и богати държави в Европа - "с боеприпаси, с бронетранспортьори, с танкове, с артилерия, с всичко, което българският парламент реши и изпрати за Украйна, и плюсът на това въоръжение е, че то директно отива на фронта, тъй като украинските войници и офицери точно с такова оръжие боравят". 





Борисов подчерта, че се е видял и с гръцкия министър-председател Кириакос Мицотакис и уточни, че България се е диверсифицирала от руския газ, от руския петрол, от руското ядрено гориво. "Започнахме строителство в следващите няколко месеца на две ядрени мощности на новите реактори на "Уестингхаус". Днес със самочувствие мога да кажа, че се справяме добре", допълни Борисов.

 

Той бе категоричен, че в последните години и ситуацията в Европа, човекът, който е направил изключително много, е била председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 11143 |07.03.2024 Големи разлики в осигурителния доход, от който зависи пенсията . 4| 2345 |07.03.2024 Заради смъртта на Навални: ЕК ще предложи нови санкции срещу Русия . 5| 6191 |07.03.2024 Николай Стайков, АКФ, за отстранените полицаи: Не полицейска пунта мара, а кой, какво и защо не е проверил оттогава досега в отдел “Вътрешна сигурност” на МВР . 3| 2389 |07.03.2024 Кметът Терзиев се похвали с намаляване на трафика на ключови кръстовища в столицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads