Реклама / Ads
65| 5011 |14.05.2014 НОВИНИ

Борисов: ДПС крие нещо, ако не допусне вотът на недоверие

.
Този вот е тест за ДПС. Ако не го допуснат, ще стане ясно, че има нещо, което крият.
 

Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с Реформаторския блок за консултация за енергетиката.

„Ако друго правителство, друг премиер го правят, никога няма да се допусне. Щяха да им взимат лицензите – сега им пречи преносът на кабелите. Ставаше въпрос за цените на тока – имат ли нарушения там, а не със стълбовете и кабелите”, коментира Борисов във връзка с ДКЕВР и отнемането на лицензите на трите ЕРП-та.

Борисов изрази несъгласие с Радан Кънев, че изборите са сакрална дата. „Нали и преди сме ги били. И пак да ги бием, пак ще е същото. Тук действително трябва да се търси отговорна партия в парламента, която да не го допусне. За мен е важно да има спокойствие в държавата, да се усвояват европейските фондове”, добави Борисов.

„България стои върху злато – петрол и газ”, коментира Борисов във връзка с „Южен поток”. Той отново заяви, че подкрепя „Южен поток”, но ако се спазва европейското законодателство. „Европейското законодателство прави българите богати – ще тече по-евтин газ”, посочи той.

„Няма премиер, който да толерира министър, който се е докарал да му изземат правата. Това е отказ от суверенитет. Брюксел им е казал. Стойнев взима едно пълномощно, подписва и казва: „Аз съм много добър министър”. Виждате, че като ние идваме, Йотингер говори”, допълни Бойко Борисов.

Във връзка с изказвания на заместник-председателя на Комисията по енергетика Явор Куюмджиев, Борисов коментира: „Тогава Куюмджиев, че тези, които довели до проблемите в енергетиката, искали вот. Като видим този отчет, да види какво сме заварили – доплатили сме „Цанков камък” – това безумие и „Белене”.

Нека видят по цифри. Ходихме, гледахме го, ако не бяхме дали 100 – 200 млн. Като дадат цифрите, като ги наложим, ще видим. Влизал съм в спор с вас – за мен седми реактор в ¾ платен на Козлодуй. Ако не искаме да загубим тези пари, трябваше да го направим него. Затова сме се карали по тази тема, но съм считал, че интересът за държавата е по-голям”.

„Ние не търсим съгласие, затова сме опоненти. Всичко ще се води на база сметки. Затова има специалисти, които като дойдат с цифрите, ще кажат това, това и това”, каза още Бойко Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 6650 |14.05.2014 Борисов: В петък внасяме вот на недоверие заради провал в енергетиката . 96| 5967 |08.05.2014 Борисов: Братска Русия ни продава най-скъпия газ в Европа . 114| 6651 |07.05.2014 Борисов: Правителството се подготвя за фалит . 86| 5969 |03.05.2014 Борисов: Охраните на една партия участват в клипове на друга партия срещу трета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads