Реклама / Ads
8| 5018 |16.11.2010 НОВИНИ

Борисов: Едно е да се возиш, друго е да караш в мъгла и дъжд

.
Бойко Борисов
На нас ни се падна да се справяме не само в мъглата, но да се борим и с дъжд, и с лед. Така коментира усилията на правителството за извеждане на страната от кризата премиерът Бойко Борисов по време на годишната среща на бизнеса с правителството днес.
 

Той използва сравнението на българския еврокомисар Кристалина Георгиева, която каза, че когато държавата се управлява във време на криза, е все едно да шофираме в мъгла.

Георгиева посочи, че в подобна ситуация обикновено автомобилът "се залепя" за светлините на пътуващата отпред кола и даде примери с Швеция, Латвия и Словакия - страни, които са се справили с предизвикателствата на кризата. Тях тя посочи като ориентировъчни светлини, които да следваме.

„Ако се бяхме залепили за Ирландия, досега да сме от другата страна на дерето“, коментира Борисов. „Едно е да се возиш, друго е да караш“, подчерта премиерът.

Той изтъкна, че ако правителството е слушало президента Георги Първанов за увеличаване на дефицита, щели сме да рискуваме да ни вземат и гласа в Брюксел.

Борисов отново подчерта, че във всички министерства и ресори е имало капани, заложени от предишното правителство. Като пример даде подписаното от предишното правителство споразумение по проекта "Южен поток", за което едва сега става ясно, че ЕС има възражения.

Мостът на бул. "Брюксел" в София, който води към летището, също е пример за управлението на предишното и на сегашното правителство. А това, което министър Трайчо Трайков е заварил, никой от вас не би допуснал така да се работи, заяви Борисов към представителите на бизнеса.

Министър-председателят отбеляза също, че се подписвани документи за големи инфраструктурни проекти, за ядрени централи, но има само рамка. До ден-днешен се водят преговори, а са правени три първи копки. Три пъти са се лепили зад някоя кола, ама тя в друга посока кара в мъглата. Три първи копки правят, а няма цена.

Относно акциите по събарянето на незаконните постройки в Несебър и Ивалйовград премиерът беше категоричен, че няма как беззаконието да се узакони.

„Някой си е направил къща в чашката на язовир, а сега не дават да се съборят постройките. Едва ли има друг народ с подобна народопсихология, заключи Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 87| 7874 |15.11.2010 Б. Борисов: Костов на моменти заприличва на Първанов . 37| 4594 |12.11.2010 Б. Борисов: Не искам импийчмънт на президента, за какво да му вдигам акциите . 30| 6040 |11.11.2010 Борисов: Ние отдавна сме били в АБВ . 13| 4744 |11.11.2010 Б. Борисов: Следващият президент няма да съм аз

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads