Реклама / Ads
13| 5222 |02.10.2010 НОВИНИ

Борисов имал 5-ма кандидат-президенти

.
ГЕРБ има поне петима кандидати, които ще спечелят президентските избори, това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти след откриването на новоизграден участък от автомагистрала Марица при пътен възел „Ново село”.
 

Коментарът на министър-председателят е по повод вчерашната информация, че възможни кандидати на левицата за президентските избори са Стефан Данаилов и Ивайло Калфин.

„Имаме поне пет кандидати, които ще спечелят”, категоричен бе Борисов днес. Премиерът допълни, че не се интересува от БСП. По думите му половината там били следствени.

Министър-председателят каза още, че ГЕРБ са готови да отидат на избори по всяко време, защото хората ще избират между направеното и обещаното. Борисов обясни, че строителството на автомагистрала “Марица” е продължило 31 години, а правителството на ГЕРБ е завършило новия участък само за шест месеца.

Откритата от преходното правителство малка отсечка от автомагистрала „Марица”, която е била пусната през 2007 година, е била пиар акция. Освен това – тя е нямала износващ слой. „Все едно да си пуснеш къщата без покрив”, даде пример премиерът.

32 километра от „Марица” са факт за около шест месеца. С една дума – 31 години, след като е почната тази магистрала, и са направени до нас – 31 километра, ние за шест – седем месеца направихме 32 километра. За шест месеца ГЕРБ прави това, което останалите партии са направили за 31 години – каза Борисов. Откритата днес отсечка от „Марица”, за съжаление, е първата автомагистрала в България, с редовни документи. Всички останали са били пускани като многолентови и четирилентови пътища, посочи Борисов. Втората редовна автомагистрала с всички документи ще бъде „Люлин”. До края на годината се работи денонощно, наваксва се графикът.

На въпрос – ще има ли осигурени пари за автомагистрали, премиерът каза, че хората трябва да благодарят на Симеон Дянков, защото в тази криза, са отделени 36 милиона лева от държавния бюджет за откритата днес отсечка. „Защото предишните са спали и тя не е по оперативна програма”, каза Борисов. Премиерът каза, че следващите два лота на „Марица”, за които ще се прави първа копка през май догодина, са за 210 милиона евро „от европейската солидарност” – ОП „Транспорт”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 5416 |01.10.2010 Първанов:Борисов не се държи мъжки, Цветанов ни топи . 83| 6748 |01.10.2010 В. Сидеров: Борисов, слушай народа си . 22| 5122 |01.10.2010 А. Кутев: Не Борисова, а Борисов ни е проблемът . 3| 5415 |30.09.2010 Съдят лекар, искал среща с Борисова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads