Реклама / Ads
55| 6906 |02.05.2012 НОВИНИ

Борисов: Искам да вдигаме доходите и през следващите години

.
Бойко Борисов
Чисто икономическата логика следва доходите да продължат да се вдигат и през следващата година. Това обяви пред делегатите на седмия конгрес на КНСБ министър-председателят Бойко Борисов.
 

  

Надали има премиер или президент, който да не иска пенсиите да са високи, заплатите да са големи и непрекъснато да растат, да се работи по-малко, да има ниска пенсионна възраст. Ако има такъв, той е за убиване. Всички искаме това, но въпросът е до колко възможностите на икономиката на държавата го позволява, коментира премиерът.

 

По думите му работата на кабинета със синдикатите е конструктивна в условията на тежката криза, в която се намира Европа и света.  

 

Аз лично съм доволен от работата със синдикатите. Винаги когато са идвали сме спорили, но обикновено за половината неща се разбираме. И ние искаме да вдигаме доходите и да намаляваме пенсионната възраст, но не го позволява разчетът, обясни той.

 

Премиерът изрази лична благодарност на финансовия министър  Дянков, защото той обира пасивите вместо него.

 

Ако го нямаше Дянков, сега сигурно  щяхте да свиркате срещу мен или срещу Пламен Димитров, призна премиерът и добави, че точно Дянков е съумял да пази фискалната дисциплина, това, че имаме най-ниските данъци в ЕС, че свалихме дефицита и имаме нисък външен дълъг, което е изключително важно в отношението към България, допълни той.

 

Бойко Борисов изрази и надежда, че  политическите сили накрая ще гласуват закона за конфискацията, въпреки, че от опозицията се опитват да се прикриват с това, че някой е щял да се разправя

 

Този закон ще важи и срещу нас, не е както БСП и ДПС си приеха закон, който да важи до 2009 година за амнистия на стопанските им престъпления,  подчерта премиерът и изрази надежда, че синдикатите ще реагират по-рязко, когато се приемат закони като този, проект от предишните управляващи.

 

.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 6345 |30.04.2012 Борисов: Да направим футбола привлекателен както преди! . 32| 5847 |27.04.2012 Т.Младенов: Въпреки кризата, вдигаме заплатите . 160| 7478 |21.04.2012 Борисов: Животът на българите ще се промени до 2 години . 65| 6644 |19.04.2012 Б. Борисов: Станишев да намери нещо друго, да си лъска имиджа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads