Реклама / Ads
9| 4288 |18.06.2015 НОВИНИ

Борисов: Каквото съм поел като ангажимент, съм го изпълнил

.
Бойко Борисов
Каквото съм поел като ангажимент, съм го изпълнил . Това каза премиерът Бойко Борисов при откриването на новата сграда на централата на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Бургас.
 

Лентата прерязаха министърът на земеделието и храните Десислава Танева, кметът на община Бургас Димитър Николов и изпълнителния директор на ИАРА – Янчо Янчев. На събитието присъстваха още министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, областният управител на област Бургас Вълчо Чолаков, депутати, общественици и граждани, съобщи Фокус.

 

 Бе отслужен и водосвет за здраве. Премиерът пожела на всички, които ще работят занапред, да постигнат успехи. "Каквото съм поел като ангажимент, съм го изпълнил", заяви министър-председателят. След официалната церемония премиерът Борисов разгледа новата сграда. В нея се състоя и първият консултативен съвет на браншовите организации в сектор „Рибарство”, където експерти от министерството представят шестте приоритета на новата оперативна програма „Морско дело и рибарство” 2014-2020 година. „Програма бе нацяло върната. Надявам се на ползотворен дебат. Това, което може по Ваше искане ще променим и ще изпратим за официално одобрение”, каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

 

Тя подчерта, че откриването на новата сграда на централата на ИАРА е законодателна инициатива, която е започнала по времето на предходния мандат на ГЕРБ. По думите й, тогава е променен Законът за рибарство и аквакултурите с преместването на седалището на Агенцията в Бургас. „Днес можем да открием завършването й и да открием централата тук с подкрепата на браншовите организации в това искане. Бургас е изключителен център за сектор „Рибарство”. Повечето от регистрираните риболовни кораби, добива на риба, предприятия се извършва на територията на област Бургас. Мисля, че това ще облекчи рибарите и сектора. В София, в МЗХ остава дирекцията, която ще е управляващ орган на новата програма за „Морско дело и рибарство”, съгласно указание на комисията и съгласно одобрението на браншовите организации”, каза още министър Танева.

 

„След 15-годишно прекъсване ИАРА се върна в Бургас”. Това каза по време на официалното откриване на новата сграда на централата на ИАРА в Бургас, кметът на общината Димитър Николов. Повечето предприятия за рибопреработвателната промишленост се намират в Бургаски регион. „За това всички тези десетки оплаквания на хората в този бранш за безпричинните пътувания до София за заверки, подписи, печати и подготовка на документацията”, каза още кметът Николов. Той благодари на премиера Бойко Борисов за намесата му, защото по време на предишния мандат на ГЕРБ Министерският съвет реши администрацията на ИАРА да се върне отново в Бургас. „Искам да благодаря на министъра на земеделието и храните, както и на министъра на транспорта, които в рамките на една седмица, подготвиха прехвърлянето собствеността на тази сграда.

 

Община Бургас помогна в санирането, защото парите бяха осигурени от Министерството на финансите и ние изпълнихме ангажимента”, каза още Николов. Той допълни, че с решение на общинския съвет-Бургас са осигурени служебни апартаменти на всички експерти от София, които ще работят в черноморския град. Кметът Николов информира премиера Борисов, че рибарите от Ченгене скеле вече са бенефициенти по новата оперативна програма „Морско дело и рибарство” 2014-2020 година.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4535 |12.06.2015 Борисов: Правим всичко за бързото реализиране на газовата връзка с Гърция . 115| 10742 |08.06.2015 Борисов: Мога да стана Ратко Младич за един час! . 45| 5798 |06.06.2015 Борисов: Правим музей на розата, представете си Орешарски с музей на гербера . 34| 5353 |06.06.2015 Борисов: Колебаех се дали да съставя правителство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads