Реклама / Ads
42| 10834 |26.09.2013 НОВИНИ

Б. Борисов: Местан ходи в МС да се кара на министрите сякаш е премиер

.
Бойко Борисов
Този парламент е импотентен! Не дойдат ли, няма да се регистрираме!Станишев се успа и тича и се изживява като дама, ама тя е много пропаднала дама. С нея ние нито сме се ухажвали, нито искаме да вечеряме, пошегува се Борисов. И се закани, че след днешния ден ще има нов вот.
 

Спекулациите са големи, явно много сме ги подразнили, заяви по НТВ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. когато се избират кабинет и председател на парламент, трябва да има 121 човека в зала. В момента в НС има конфигурация, неотговаряща на обществените нагласи - ГЕРБ е първа политическа сила в новата ни история, която печели за втори път избори. Това е валидно с пълна сила и днес, констатира Борисов.

Вот на недоверие означава, че това правителство трябва да си отиде. Вчера показахме, че кворумът в залата е задача на мнозинството и на парламентарния шеф. Правителството на Орешарски явно не се подкрепя и от неговите коалиционни партньори. Най-безпомощният човек вчера беше Сергей Станишев, той се успа, каза Борисов. 17 депутати от ДПС и БСП плюс цялата партия на Атака явно са "водевили", "шизофреници" и др., използва Борисов вестникарските заглавия.

Ако днес всички те и Атака отново не дойдат, няма да се регистрираме, каза Борисов. Този парламент е импотентен, заключи той. Вотът за различни политики се води, за да се свали правителството. Фундаментът на тази къща е гнил, ако си представим, че кабинетът е 17 етажна къща със 17-те министри, каза той.

Със Станишев става комично, не стига, че се е успал и тича и казва, че ние сме джентълменът, а той се изживява като дама, ама тя е много пропаднала дама. С нея ние не сме се ухажвали и не искаме да вечеряме, пошегува се Борисов. Заради симпатизантите да не се отъждествява с дама, каза той. 

Днес ще искам и оставката на Миков, председателят на НС трябва да си осигули кворум, каква е работата на Атака в Брюксел, попита още Борисов. И повтори многократно - опозицията е да пречи, да свали това правителство.

Г-н Местан го виждам доста изнервен, защото почват да не му се получават нещата, коментира Борисов. Ако ние сме направили вчера самоцелен тарикатлък, Станишев също е тарикат, а неговият лидер пък се е явил 4 пъти в НС, продължи той. Взаимоотношенията с Пеевски и Василев са такива каквито съм имал с всички партии и бизнесмени по времето на кабинета. Помолили сме тази банка да е спонсор на няколко мероприятия, както и ред други банки - за Гигинския манастир, за волейбола, за мотокроса, но никога за политически партии, отсече Борисов.

Нямаме нищо общо с Пеевски, категоричен беше той. Губим време да отговарям за депутати на други партии, вметна той. По повод олигархичните кръгове, за които говори президентът, Борисов каза, че не е адвокат на г-н Плевнелиев. Всички говорят за монополи и олигарси, без да споменават имена, защото това са богати хора и ще има тежки съдебни процеси.

На сайта на ГЕРБ съм пуснал познатите резултати от изборите от 2005 г. Има социология, която е най-реална, това са изборите, каза Борисов и посочи, че когато излезли резултатите, че БСП е първа политическа сила, ГЕРБ спечели изборите във Варна. Дали БСП би си причинявало всичко това, ако беше вярно. Дали щяха да търпят Местан да ходи вчера в МС и да се кара на министрите, попита Борисов. Той каза, че имал приятели сред министрите и те му казали. Местан се изживявал като истинският премиер.

Откъде да знам кой предложи Пеевски за шеф на ДАНС, след като Станишев и Местан не знаят, отговори Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 79| 5071 |25.09.2013 Борисов: Аз съм победител днес . 136| 9046 |19.09.2013 Местан заплашва ГЕРБ, че ще каже истината за Пеевски . 56| 6264 |19.09.2013 Бойко Борисов: Местан е изнервен след неуспешни интервюта . 51| 6751 |19.09.2013 Разголващо откровен, Местан зове президента да назове олигарсите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads